EPA/Filep Istvan
Mađarska policija

Pola godine nakon počinjene pljačke zlatare u Beču, sa smrtnim ishodom, jedan 20-godišnji srpski državljanin uhapšen je u Mađarskoj na osnovu austrijske poternice.

Osumnjičeni muškarac bio je na putu, kombijem iz Srbije u Mađarsku, i uhapšen je na mađarskoj teritoriji.

Hapšenje je, kako se navodi u Beču, sprovedeno na osnovu molbe ministra unutrašnjih poslova Austrije Karla Nehamera direktoru srpske policije Vladimiru Rebiću iznet u Beogradu.

Austrijska policija uspela je da uđe u trag 20-godišnjem Srbinu.

– Uspešno hapšenje je dokaz odlične saradnje mreže ENFAST i prednosti ličnih kontakata. Naša zahvalnost srpskim vlastima – rekao je direktor austrijske Kriminalističke službe Andreas Holcer, koji je bio deo delegacije na čijem je čelu bio Nehamer tokom današnje posete Beogradu.

Nehamer je izrazio zadovoljstvo što je tesnom bilateralnom saradnjom postignut ovaj uspeh.

Uhapšeni je osumnjičen da je učestvovao u pljački zlatare 14. oktobra prošle godine u Beču. Prolaznici su tokom večeri na ulaznom delu zlatare otkrili leš vlasnika zlatare. On je ubijen ubodom nožem u predelu vrata i trupa.

Policija je, tokom istrage, uspela da izradi fotografije osumnjičenih na osnovu snimaka kamera za nadzor. Na taj način uspeli su da dođu do identiteta lica i utvrde gde se nalazi.

Prema saznanjima, u zlatari je vlasnik, nekadašnji bokser, pokušao da se opire, nakon čega su ga izboli pljačkaši. Saučesnik uhapšenog, čiji identitet je takođe poznat austrijskim vlastima još je u bekstvu, a reč je, kako ističe austrijska policija, o jednom 22-godišnjem srpskom državljaninu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here