twitter.com/FCNantes

Izabranici Vahida Halilhodžića vodili pred svojom publikom protiv Nima s 2:0, izgubili s 4:2.

 

Utakmica 24. kola francuskog prvenstva bila je posvećena argentinskom napadaču Emilijanu Sali, Nantovom igraču koji je tragično nastradao u vodama Lamanša u avionskoj nesreći, idući da potpiše ugovor s engleskim premijerligašem Kardifom iz Velsa. Svi igrači domaćeg tima, obučeni u crne dresove, nosili su na poleđini Salino prezime.

Na tribinama se skupilo skoro 35.000 gledalaca koji su pre utakmice ostavljali bukete cveća ispred stadiona, odajući poslednju poštu nesrećnom fudbaleru.

Na terenu su se Nantovi igrači svojski trudili da svom saigraču podare pobedu za večni počinak. U prvom poluvremenu su vodili s 2:0 golovima dvojice afričkih napadača. Prvo je mrežu zatresao Kalifa Kulibali iz Malija, a zatim s bele tačke Abdul Varis iz Gane.

U drugih 45 minuta dogodio se potpuni preokret. Nim je odneo sva tri boda, a pobedonosne golove je postigao u poslednjih pet minuta.

Poslednji put se Nantu desilo da vodi s dva gola prednosti u utakmici prvenstva, a da ostane praznih ruku 29. maja 1987. Isto je bio domaćin, a izgubio je s 3:2 od pariskog Rasinga, jednom predratnog šampiona, sada petoligaša.

Na golu gostiju tada je stajao Paskal Olmeta, koga će Zvezdini navijači zapamtiti kao čuvara Marsejeve mreže iz finala Kupa šampiona 1991. Igrao je Nemac Pjer Litbarski, koji se u toj jednoj sezoni otisnuo iz Kelna u francuski fudbal da bi mu se vratio već dogodine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here