Lična arhiva
UČENIK ZA PRIMER: Milica Đorđević

Težak život na Kosmetu, posebno za naš narod, uvek je i u mislima plemenite Rajke Tarlać iz Sidneja, a posebno jedna devojčica koja joj je ispunila srce, zbog čega joj je neumorno slala stipendije za lakše školovanje. I ovog meseca je poželela da pomogne i makar malo olakša svakodnevne nevolje Milici Đorđević (15) iz Prizrena i njenoj majci Evici. Što je naumila, to je i učinila, pa je, kako smo već zabeležili, posredstvom Redakcije “Vesti”, uputila pomoć u iznosu od 300 dolara, koje smo prosledili Milici i Evici na račun.

– Iako smo se toj divnoj ženi već zahvalile, želimo i ovim putem da joj uputimo duboku zahvalnost što nas ne zaboravlja. U razgovoru s njom shvatile smo da je svaki njen dar zaista od srca. Neka joj dragi Bog stostruko vrati. Njena pomoć mnogo će nam značiti da se rešimo nagomilanih računa. Život ovde je veoma težak i borba za najosnovnije je neprestana – iskreno će majka Evica, dodavši:

– Ipak, Milica i ja smo odlučne da ostanemo na svom ognjištu, iako nas je to možda uskratilo za mnoge životne radosti i bezbrižnost. Zbog Miličinog školovanja često smo na relaciji Prizren-Hoča, što nije nimalo lako. I sada ćemo biti u Hoči neko vreme, zbog čega je činjenica da nam pomoć Rajke Tarlać iz Sidneja mnogo znači, kao i svaka prethodna stipendija koju je slala Milici. Bez toga, teško bismo izdržale putovanja i izdatke školovanja.

Odlična i ove godine

Milica je, u međuvremenu, završila prvi razred orahovačke Gimnazije sa odličnim uspehom.

– Veoma sam ponosna na Milicu. Zaslužila je predah budući da nam ni ova školska godina nije bila nimalo laka. Srećom, i njoj je obezbeđena stipendija u Gimnaziji, tako da nismo brinule oko onoga što je bilo neophodno za školu – rekla je Evica.