Z. M.
Vesela i opuštena atmosfera

Tradiciju obeležavanja pravoslavne, odnosno Srpske Nove godine, čuvaju i u Srpskom kulturnom centru “Stevan Mokranjac” u Beču, pa je klub u svojim prostorijama za članove i prijatelje organizovao doček.

Bogata trpeza

U Novu godinu po julijanskom kalendaru ušlo se u veseloj atmosferi, uz muziku, pesmu i igru, i najlepše želje za narednih 365 dana.

– Ove godine je doček bio u petak uveče, a pošto je subota neradan dan, bilo je idealno za doček – kaže potpredsednik “Mokranjca” Saša Božinović.

Druženje sa prijateljima

Sala kluba bila je posebno dekorisana u novogodišnjem ruhu i bila je ispunjena do poslednjeg mesta.

Za muziku i dobar štimung bio je zadužen orkestar Jasmina Spasojevića, a članovi uprave “Mokranjca” pobrinuli su se za vrhunsku uslugu hrane i raznih pića.

Veselo kolo: Saša Božinović sa gostima

Kao i uvek, pokazali su se kao odlični domaćini, pa gosti nisu oskudevali ni u čemu, jer je poslužena tradicionalna srpska hrana, uz pečene prasiće, kako i dolikuje dočeku srpske Nove godine.

Poseban ton veseloj atmosferi na dočeku dali su “veterani” Mokranjca, koji su pokazali da su još uvek u punoj formi, uz prvi, izvođački ansambl.

Da nam bude berićetna Nova

– Veselje je trajalo do jutarnjih sati i gosti su se razlišli srećni i nasmejani – kazao je Božinović.

U ponoć je gostima služen šampanjac, u malo drugačijem ambijentu, što je oduševilo sve prisutne.

Sve je lepše uz zemljake

– Pevalo se, igralo kolo i svi kažu da su se vrhunski proveli – dodao je Božinović, koji je jedan od onih koji su bili zaduženi za organizaciju, koja je od gostiju dobila sve pohvale.

Svima je, još jednom, poželeo sreće i uspeha u Novoj 2023.godini.

– Svima želimo samo najbolje u Novoj godini, mnogo zdravlja, sreće i ljubavi. A ‘Mokranjcu’ želim da ova 25, jubilarna godina bude još uspešnija – rekao je Božinović.

Ispunjeno do poslednjeg mesta

U vrhu folklora dijaspore

U novu godinu u klub ulaze sa očekivanjem da će na budućim, velikim smotrama, SKC “Stevan Mokranjac”, koji ove godine slavi četvrt veka postojanja, opravdati svoj renome i ostati u vrhu evropskog folklora dijaspore.