EPA/Sergei Ilnitsky
Ruska vojska

Tokom proteklog dana u Nagorno-Karabah prebačeno je 414 ruskih vojnika u sastavu mirovnih snaga i nekoliko desetina automobila i drugih vozila, kao i helikopteri i bespilotne letelice, izjavio je u sredu načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba Oružanih snaga Rusije Sergej Rudskoj.

Ukupno bi u grupi trebalo da bude 1.960 vojnika sa malokalibarskim oružjem, 90 oklopnih transportera, 380 vozila i druge tehnike.

„Tokom dana izvršeno je 27 naleta. Prevezeno je 414 vojnika, 54 jedinice automobilske i specijalne tehnike, osam helikoptera, kao i dva sistema bespilotnih letelica“, precizirao je Rudskoj.

On je dodao da će duž kontakt linije u Nagorno-Karabahu biti postavljeno šesnaest osmatračnica.

– U cilju kontrole usklađenosti sa sporazumima između Jermenije i Azerbejdžana, planirano je postavljanje 16 osmatračnica zonama odgovornosti ‘Sever’ i ‘Jug’. One će biti smeštene duž kontakt linije u Nagorno-Karabahu i duž Lačinskog koridora – objasnio je Rudskoj na brifingu.

Planirano je da osmatračnice budu raspoređene od 12. novembra kako bi se osigurala bezbednost civilnog stanovništva u zoni odgovornosti „Jug“ u Nagorno-Karabahu, gde su se do nedavno odvijala aktivna borbena dejstva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here