Tanjug
Premijerka Srbije Ana Brnabić

U narednih 12 meseci biće sužen prostor za napredovanje Srbije u evropskim integracijama, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić, dodajući da EU nakon Bregzita ima “pune ruke” posla.

Ona je gostujući na TV Prva kazala da se Bregzit sada formalno desio, ali nije suštinski jer je pomeren ugovor za 12 meseci.

Govoreći o novoj metodologiji za pristupanje EU, Brnabićeva kaže da ta metodologija neće bit primenjivana na Srbiju, osim ako ona sama to ne zatraži.

Ona je rekla da ta metodologija važi prvenstveno za Severnu Makedoniju, Albaniju i BiH, ali postoji mogućnost da ako je bolja, Srbija može da traži da se primenjuje i za nju.

– Čini mi se da je u razgovorima s predstavnicima EU Srbija ta država koja je najbliža članstvu – kazala je Brnabićeva i podsetila da je i Crna Gora blizu, kao i da ima najviše otvorenih poglavlja.

– Nama je to strateški cilj, ali EU sada ima pune ruke posla s drugim stvarima – kazala je Brnabićeva i istakla da su Srbiji sada najvažnije reforme, odnosno da postane evropska Srbija što pre.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here