Tanjug
Ambasador SAD u Beogradu Kajl Skot

U Domu narodne skupštine Srbije, 11. septembra biće održan najveći reginalni naučni skup na temu “Srpsko-američki odnosi” koji će okupiti više desetina naučnika iz petnaest zemalja regiona, Evrope i SAD. Učešće na ovoj naučnoj konferenciji najavio je i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, a svoje učešće su već potvrdili i komandant Nacionalne garde Ohaja, general Džon Haris kao i Stiven Oluic, penzionisani pukovnik sa Vest Pointa i stručnjak za bezbednost i terorizam.

Jedan od organizatora ove naučne konferencije prof. dr Darka Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost iz Beograda, ističe da je za Srbiju od suštinskog značaja unapredjenje dobrih odnosa između Srbije i SAD.

– Odnosi sa Amerikom su sve bolji, ali činjenica je da se godinama radilo na tome da se oni poremete. Ovom konferencijom ćemo pokušati da identifikujemo sve one tačke koje su spajale dve države, poput savezništva dva naroda u Prvom i Drugom svetskom ratu. Cilj je da odgovorimo na pitanje zbog čega su ti odnosi poslednjih trideset godina narušeni i koji je najbolji način da se uzajamni problem resavaju kako bi se odnosi unapredili – kaže Trifinović i dodaje da su dobri srpsko-američki odnosi ključ mira i stabilnosti u regionu.

– Amerika je nedvosmisleno najveća super sila od koje zavise mnogi potezi u regionu, kao što je Srbija faktor bez koga nema dogovora na Balkanu. Zato je od neizmernog značaja za dugoročnu stabilnost na prostoru Balkana, ali i rešenje otvorenog pitanja Kosova, uspostavljanje stabilnih srpsko-američkih odnosa – ističe Trifunović.

Učešće na najvećoj regionalnoj bezbednosnoj naučnoj konferenciji potvrdili su američki ambasador u Srbiji, Kajl Skot, ali i dr Isak Ephraim, direktor Instituta za semitske studije iz Nju Džersija, dr Adams Džeferson, profesor istorije na “Sarah Lorens koledžu” iz Njujorka, Gregori Kopli, predsednik ISSA iz Aleksandrije (SAD), dr Ionanis Nomikos, direktor Istraživačkog instituta za evropske i američke studije iz Atine i profesor Vebster univerziteta u Americi.

7 COMMENTS

  1. Srbi!da li ste vi stvarno ludi ,da li vam je vrana popila mozak.Naučno savetovanje o odnosima fašističko-terorističke aMerike, koja deo po deo teritorije uzima Sbiji,i Srbije.Pa kakva tu nauka treba.To je vrlo jednostavno:ako se ne odreknemo Rusa,ako ne damo Kosovo i ostalo šta ove nakaze traže oni će nam uvesti sankcije i uz put nas opet bombardovati.Napolje tu prljavštinu iz srpske skupštine.Jer to je srpska skupština ne zaboravite i ne skupljajte u njoj ološ koji ne želi Srbiji dobro.Ko želi s njima da se druži nek takav skup organizuje u svojoj kući,ali da niko ne zna za to jer to je pored sramote veleizdaja koju treba krivično goniti.Smrt fašizmu!

  2. Bravo. Konačno neko pametan. Srbiji je uvek išlo dobro kad je bila sa Amerikom i sve je gubila sa ruskim plaćenicima.

    • Зашто човече мрзиш Србију и Русију ? Наведи бар један аргуменат да нам је Русија чинила веће зло од САД.су нам

    • Nije bilo Srbiji već:švapskim konjušarima Slovencima,ustašama Krvatima,muslimanima jer su bili ustaško cveće,šiptariji žvalavoj tutunoberašima Makedoncima i lenštinama Crnogorcime.ne Srbima.Jer u to vreme Srbija je bila za bogu plakati,siromašna zapuštena svi su joj uzimali zalogaj iz usta da bi je posle okrivili za hegemonizam.Srbi su u vreme aMerike i njihivog gada Tita bili najjadniji i najsiromašniji narod u SFRJ narod koji je svojom krvlju plati0 da ne nestanu:konjušari Slovenci,ustašija Krvati,ustaško cveće muslimani,lenčuge Crnogorci,tutunoberači makedonci.Za vreme milosti aMerike Srbima je zabranjeno da se vraćaju svojim ognjištima na Kosovu koja su zaposeli šukrije fašisti i dovlačili preko Prokletija svoj izmet na Kosovo.Tako je bilo u Srbiji za vreme ameriške milosti.A da ne pominjem milost bombardovanja Srbije na kraju II sv.rata od strane saveznika gde se ubraja i aMerika.Zašto nisu bombarddovali zagreb za koji se znao da je fašistički od onog što se uspililo do onog što drhti od starost.Tad su nam jedino Rusi pomogli.I ne spominjite mi više te belovetske teroriste koji se zovu:aMerika.Ja im ne verujem niti ću ikada.

  3. Americki ambasador kao i drugi koji hoce
    da nam svijetinju oduzmu ustvari Kosmetom
    vlada okupator uz pomoc agresora. Americki
    funkcioneri nosa, stalno más provociraju i
    ugnjetavaju. Srbine zasto sve to dozvoljavas
    a od Russije Kine i drugih zemalja Imamo
    podrsku. Srbin hoce kao i Tito, znate onu,
    druze Tito dusa tije cista volis dolar al’ si
    komunista.

  4. Bravo delije za komentare, samo da vas je vise.
    Ene ga onaj indijanac, nacelnik vojni, on kod kauboja skolu zavrsise i nauci kome i za koliko treba sluziti, ma j. se njemu sto mu ministar koluta ocima, njemu bolji i ne treba, dok vrhovni puteve i stadione gradi da nato horde cizmu ne prljaju a narod neposlusan da imaju gde da zatvaraju.
    Vi koji ste ispod tudjeg neba tamo i ostanite ako hocete dugo i u miru da zivite i nesto imate.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here