Youtube/GommeBlog.it: Car & Performance
Proizvodnja automobila

Nemački proizvođači automobila suočeni su sa problemima u isporuci delova, zbog kojih će ove godine proizvesti za oko 700.000 automobila manje nego što je bilo planirano početkom godine.

Stručni magazin „Automobilvohe“, pozivajući se na podatke kompanije „IHS Markit“, ističe da je posebno pogođen proizvođač „VW“, koji će ove godine proizvesti za pola miliona manje vozila.

BMW će proizvesti za 100.000 manje automobila, a Mercedes za oko 80.000.

VW se, prema magazinu, fokusirao na premijum marke, koje donose veće marže.

Tako je porasla proizvodnja Poršea, a kod Audija je blago smanjena.

Kod marke VW nagomilalo se pola miliona narudžbina, a iz kompanije poručuju da će pokušati da stabilizuju proizvodnju i pored problema sa dostavom delova.

Usled manje proizvodnje smanjeni su i popusti na nova vozila.

Prodavci kupcima daju minimalne popuste, koliko nisu davali u poslednjih deset godina, a uz to kupac mora često neuobičajeno dugo da čeka na svoje vozilo.

Eksperti ne očekuju da će uskoro doći do oporavka u autoindustriji.

1 COMMENT

  1. Nemci smanjuju proizvodnju i promovišu smanjenje vožnje, pa samim tim i troškova. Sve se više voze bicikli i ostala vozila koja ne koriste fosilna goriva, i ne zagađuju životnu sredinu. I svaka im čast zbog toga. Cene i jesu porasle toliko da će se i prirodno voziti samo onda kad se mora. Kod nas se još uvek vozi punom parom, kao da je gorivo džabe. Ja sam još pre korone prodao auto, i od tad se na kraće relacije vozim električnim trotinetom, a kad mi baš zatreba da otputujem negde ili odem u veću nabavku, iznajmim auto kod Menadžer-a. I nemam ni nameru da ga kupujem. Već sam se navikao i mnogo mi je lakše ovako. Auto je ionako kao još jedan član porodice, koji najviše troši.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here