M. Ninović
Bobi Despotovski (desno) u Stjuart Mozes (prvi sleva) s igračima, koji su obnovili saradnju u 2021.

Još početkom novembra u klupskim prostorijama Belih orlova iz Dajanele održana je svečanost povodom završetka nešto skraćene, ali izuzetno uspešne sezone 2020. Međutim, u srpskom fudbalskom klubu iz Perta nije bilo vremena za opuštanje i odmor, već se ozbiljno prionulo na obaveze koje predstoje u narednom periodu.

Zasukani su rukavi, počelo je uređivanja terena i klupskih prostorija, angažovani su novi, kvalitetni igrači, a ojačan je i stručni kadar.

Ambiciozna uprava Orlova ništa ne želi da prepusti slučaju pred nove izazove koji predstoje. Angažovani su treneri za rad sa ekipama svih uzrasta, pa sve do rezervnog i prvog tima. Pored obaveze za rad s prvim timom, Slobodan Bobi Despotovski se prihvatio i uloge sportskog direktora i koordinatora juniorskog pogona.

Svaka ekipa imaće glavnog trenera, pomoćnika i menadžera tima, a svi oni biće pod budnim nadzorom Despotovskog koji se u dugoj karijeri pokazao kao veliki fudbaler ali i trenerski stručnjak.

Za rad s prvim timom angažovani su treneri Stjuart Mozes, Stiv Barton i Daran Kvinkroft, a dovedeni su Saša Njegić, Dejan Aleksić, Kristijan Despotovski, Bobi Vilson, Dejvid Higni, Kristofer Gejt i Rajan Pretorijus.

Kada je prvi tim u pitanju, Despotovki i Mozes su od igrača iz protekle sezone odlučili da zadrže sledeće fudbalere: Džošua Eplbi, Tomas Livingston, Bojan Stefoski, Nikolas Riveros, Kris Rizidis, Angel Dejkovski, Nikola Žmukić, Stiven Musonda, Džejson Stepanovski, Milan Ognjenović, Milorad Vujačić i Asa Sipits.

Računa se naravno i na kapitena Milana Vulina, kojem iz kluba žele brz oporavak posle teže povrede zadobijene u velikom finalu Druge državne lige Zapadne Australije. Ko će i da li će još neko pristupiti Belim orlovima ostaje da se vidi narednih dana, ali je već sada jasno da će srpski klub imati ekipu konkurentnu da se uključi u borbu za titulu i plasman u viši rang, što im je za malo izmaklo ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here