Stručnjaci za porodično pravo kompanije “Slater and Gordon” napravili su istraživanje koje je uključivalo 2000 parova. Otkrili su  koje godine u braku su najsrećnije, a koje najteže.
Kažu da ako preživite kao par te teške trenutke, velike su šanse da ćete dočekati starost zajedno.

Za treću godinu braka kažu da je najsrećnija. Parovi najčešće imaju dvi plate, uređuju mesto u kojem će im deca odrastati, vrlo su optimistični…

Treća godina
Nakon tri godine braka partneri postaju spremniji da prihvate mane suprotne strane i tada im život postaje ugodniji i opušteniji. U te tri godine puno parova se odluči na dete što dodatno ojačava njihovu vezu.

Za treću godinu braka kažu da je najsrećnija. Parovi najčešće imaju dve plate, uređuju mesto u kojem će im deca odrastati, vrlo su optimistični…

Peta godina
Stručnjaci kažu da ozbiljniji problemi počinju upravo u ovom periodu. Deca su mala i znaju dosta iscrpljivati partnere koji se zbog toga znaju udaljiti, svađati… Teško je uskladiti sve radne i kućne obveze pa u braku ima dosta stresa. Trpi i seksualni život.

Svaki treći čovek u braku izjasnio se kako se ne oseća voljeno, a svaki peti je iskreno priznao da ima dana u kojima žali što je stupio u brak.

Inače, upravo u 5. godini braka parovi najčešće posećuju advokate i pokreću brakorazvodne parnice. Upravo zbog toga je ta godina najkritičnija u vezi.

Sedma godina
Ako partneri prežive petu godinu braka i ostanu u vezi, tada ulaze u vrlo komplikovan period. Porodični život im je do sedme godine postao rutina. Često zna da dođe do svađa oko finansija, dece ili raspodele kućnih poslova i ostalih obaveza.

Stručnjaci kažu da, ako se brak tada ne raspadne, jako dobre šanse su da će supružnici zajedno dočekati starost.

Savetuju i kako održati ljubavnu vezu srećnom:
– razgovarajte o svemu
– kompromis je važan
– radite na braku
– ne odustajte od veze previše lako
– ne odlazite na spavanje u svađi
– budite strpljivi
– slušajte jedno drugo
– budite iskreni
– imajte poštovanja jedno prema drugome
– budite tolerantni
– imajte realna očekivanja
– radite određene stvari zajedno

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime