Lična arhiva

Savez srpskih udruženja Hrvatske za ponedeljak u Trpinji organizuje veliki narodni skup sa temom “Položaj Srba u Hrvatskoj danas i sutra”.

Ovo je prva reakcija Srba iz Hrvatske na odlazak Borisa Miloševića u Knin na proslavu “Oluje”.

– Niko Srbe koji žive u Hrvatskoj nije pitao da li podržavaju odlazak na proslavu “Oluje”.

Protiv toga su ustali i u Srbiji, i u Bosni i u Crnoj Gori, samo ne oni kojih se to direktno tiče. Ovo će biti naša poruka čelnicima SDSS da Srbi u Hrvatskoj nisu njihova imovina s kojom će da rade šta požele i da je Boris Milošević otišao u Knin u svoje, a ne i u naše ime – objašnjavaju u Organizacionom odboru ovog protesta.

Prema rečima sagovornika “Vesti” zbog straha od mogućih opstrukcija i to unutar srpskih organizacija unutar Hrvatske, sve do ponedeljka se neće znati govornici na skupu.

– Jednostavno, ljudi se plaše da bi mogli da budu na meti čelnika SDSS – kažu u Savezu srpskih udruženja Hrvatske.

Ovo udruženje čine mahom nekadašnji članovi SDSS koji su u raznim periodima napustili tu stranku nezadovoljni na koji način se odnosi prema reševanju srpskog pitanja u Hrvatskoj.

– Mi smo Srbi koji živimo u Hrvatskoj. Nama ne mogu da prodaju priče koje prodaju ljudima u Srbiji ili dijaspori. Mi znamo šta se dešava i ko je najveći krivac za loš položaj Srba – zaključuje naš sagovornik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here