Kosovo online
Pripadnici Kfora

Pripadnik misije Kfora preminuo je juče u Prištini, a u pitanju je bio vojnik iz Severne Makedonije.

Kako su naveli iz Kfora, “teška srca saopštavamo da je juče u Prištini umro vojni pripadnik misije KFOR koju predvodi NATO. Smrt nije bila povezana sa borbenim dejstvima”.

“U ime svih vojnika Kfora izražavam iskreno saučešće. Moje srce je sa porodicom i prijateljima vojnika i sa celim kontingentom iz Severne Makedonije koji je raspoređen na Kosovu. NATO oplakuje gubitak vojnika, a mi smo tu da podržimo njegove prijatelje. Njegovi kolege vojnici, mornari i avijatičari nastavljaju svoju hrabru misiju pod mandatom UN”, naveo je u izjavi komandant Kfora general-major Ferenc Kajari.

U pitanju je bio 44-godišnji vojnik I. H. koji je obavljao dužnost u komandi KFOR-zapad. Njemu je u Peći tokom popodneva vidno pozlilo, posle čega mu je nadležna medicinska služba kontingenta ukazala pomoć.

On je vojnim helikopterom, uz pratnju vojnomedicinskog osoblja, upućen u bolnicu u Prištini, gde je po dolasku urađena reanimacija, ali je posle kratkog vremena konstatovana smrt, najverovatnije od srčanog udara, prenosi MIA.

Prvi kontingent od 44 pripadnika vojske Severne Makedonije u novembru je upućen na Kosovu. To je prva misija vojske Severne Makedonije od kako je ta zemlja postala 30. članica NATO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here