Tanjug/AP

Donacija iz Srbije u vidu hiljadu testova za koronavirus stigla je u Prištinu, potvrdio je šef službe za informisanje kosovskog ministarstva zdravlja Faik Hoti.

Donacija je na Kosovo dopremljena nakon video konferencije održane pre dva dana na kojoj su učestovali i srpski i kosovski ministri zdravlja Zatibor Lončar i Arben Vitija, a testove je isporučio oficir za vezu Vlade Srbije u Prištini Dejan Pavićević.

Hoti je za Kosovo Onlajn rekao da postoji scenario sa tendencijom povećanja zaraženih od koronavirusa, što pokazuje da sledi vrhunac epidemije, ali je dodao da “Kosovo ima solidne kapacitete”.

Naglasio je da kosovsko ministarstvo zdravlja sarađuje sa opštinama na severu u kojima živi većinski srpsko stanovništvo.

– Svi građani su jednaki i imaju pravo na zdravstvenu zaštitu. Obezbedili smo zaštitnu i profesionalnu opremu, lekove u okviru naših mogućnosti, a možemo i da ih lečimo u našim bolnicama. Pravo je svakog pacijenta da odabere gde će se lečiti – rekao je Hoti.

4 COMMENTS

  1. Mora da su nas jako zaduzili???Pobise onoliki narod,spalise Crkve ah da Hriscanski je okrenuti i drugi obraz za samar vise.Brinimo o nasima na Kosovu da preteknu i prezive muku ,a Albanci imaju svoje prijatelje pa neka im oni pomognu.Dokle ce mo klecati na kostima nase dece zarad prijateljstva sa nasim ubicama…..E Srbijo seme ti se zatrelo kad si takva,za koga ratova smo sve one godine.Da li da spremim moju decu da im Srbija uzme i organe za pomoc onima dole i li da svi zajedno smrcemo njihovo Belo pa da nam sve bude lepo dok traje.

  2. U pravu ste ali da se t ne bi ponovilo moramo ici napredi pokazativelicinu mrznja nas moze vuci samo natrag a nazrg boli boli i ja sam majka

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here