EPA/MICHAEL REYNOLDS
Medlin Olbrajt

U Prištinu sutra stiže Alis Olbrajt, jedna od tri ćerke Medlin Olbrajt, nekadašnje američke državne sekretarke, prenosi Gazeta ekspres.

Alis Olbrajt na Kosovo dolazi u svojstvu izvršne direktorke Milenijum čelendž korporacije (MCC).Kako je saopšteno, povod njenog dolaska je završetak petogodišnjeg programa koji finansira MCC, a sprovodi Kosovo milenijum fondacija.

Tokom boravka na Kosovu Alis Olbrajt obići će tri renovirane zgrade u prištinskom naselju Ulpijana.

Medlin Olbrajt je umrla 23. marta 2022. godine u 84. godini a u medijima se često podseća da je bila perjanica NATO bombardovanja SRJ.

Olbrajtova poruke slala broševima

Medlin Olbrajt je bila najpoznatija političarka koja je skrivene poruke sagovornicima pokazivala raznim broševima. Neke broševe je nosila iz političkih, a neke iz ličnih razloga.

Iz političkih razloga, najpoznatiji je primer broša u obliku zmije. Posle prvog sastanka sa Sadamom Huseinom, čula je da je izjavio da je slična opasnoj zmiji. Na drugom sastanku sa njim, Medlin Olbrajt je nosila broš u obliku zmije. Verujem da taj primer postavlja osnovu celoj zbirci njenih broševa”, kazala je pre par godina direktorka izložbe broševa Olbrajtove.

ALIS OLBRAJTFOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN
ALIS OLBRAJTFOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

 

1 COMMENT

  1. Medlin Olbrajt je kriminalac iz SAD koja je ušla u biznis telekomikacija na tzv Kosovu pod uticajem mladog momka Tačija – novac i izopačenost su njeni motivi za učinjeni zločin nad Srbijom. Sada dolazi naslednica da obiđe oteto-prokleto imanje !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here