EPA-EFE

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je registrovano 19 novozaraženih, što je ukupan broj od početka pandemije povećalo na 2.336.

Do sada je testirano 72.746 osoba, od toga 268 u poslednja 24 sata.

Na bolničkom lečenju je devet osoba i niko od njih nije na respiratoru.

Kako je saopšteno iz Nacionalnog štaba za civilnu zaštitu, ukupan broj preminulih od početka pandemije je 107.

Prema jutros objavljenim informacijama lokalnih štabova, u Zadru su zaražene četiri osobe.

U BiH nova žrtva

U poslednja 24 časa u Bosni i Hercegovini (BiH) preminula je starija žena sa više udruženih oboljenja kod koje je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Koronavirusom su zaražene još 93 osobe u BiH.

U Republici Srpskoj (RS) koronavirus je potvrđen kod 60 osoba od 376 testiranih uzoraka, saopšteno je u ponedeljak iz Institututa za javno zdravstvo RS

“Riječ o 30 muškaraca i 30 žena, a najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i porodični kontakti. Prema mjestu prebivališta, 12 lica je iz Srpca, 10 iz Banjaluke, šest iz Zvornika, po pet iz Kostajnice i Prijedora, po četiri iz Doboja i Gradiške, po dva iz Kotor Varoši i Modriče i po jedno iz Dervente, Kozarske Dubice, Čelinca, Milića, Teslića, Laktaša, Oštre Luke, Novog Grada, Rogatice i Mrkonjić Grada”, ističe se u saopštenju Instituta.

U Federaciji Bosne i Hercegovine testirana su 543 uzorka, od kojih je utvrđeno da su 33 osobe pozitivne na koronavirus, navodi se u saopštenju Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

“Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Unsko-sanskom i Kantonu Sarajevo”, ističe se u saopštenju.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, koronavirusom zaražene su 3273 osobe.

Zabeleženo je 169 smrtnih slučajeva, a oporavilo se 2.241 lice.

Situacija u Severnoj Makedoniji se ne smiruje

U Severnoj Makedoniji u poslednjih 24 sata registrovano je 90 novozaraženih virusom covid 19, dok je devet osoba preminulo, prenosi portal Plusinfo.

Ukupan broj zaraženih u toj zemlji od početka epidemije iznosi 5.196, ozdravilo je njih 1.974, dok je 247 osoba preminulo od posledica kovida 19.

U ovom trenutku aktivnih slučaja je 2.975, od kojih je najveći broj u Skoplju – 2.534.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here