Vesti
Manastir Kalenić će i ove godine ugostiti učesnike Svetosavskog festivala

Prošle godine su pandemija virusa korona i stroge državne restrikcije koje su uvedene početkom 2021. otkazale sve događaje u srpskoj zajednici, uključujući i Svetosavski omladinski festival u Manastiru Kalenić kod Kanbere.

Ove godine, iz Mitropolije obaveštavaju da će 41. Svetosavski festival biti organizovan 22. i 23. januara.

“Obaveštavamo vas da će se, po blagoslovu Njegovog preosveštenstva episkopa gospodina Siluana, 41. Svetosavski omladinski festival, održati 22. i 23. januara 2022. godine u manastiru Svetog Save – Novi Kalenić kod Kanbere. U ime našeg vladike, a u svojstvu organizatora festivala, pozivam vas da saborno proslavimo oca našeg Svetog Savu, prvog arhipastira i prosvetitelja srpskog”, poručio je putem sajta Mitropolije otac Đuro Đurđević, organizator Festivala.

Za prvi dan, u subotu 22. januara, predviđena je sveta arhijerejska liturgija s početkom u 10.00 časova, a zatim i slavska litija i rezanje slavskog kolača.

Svečano otvaranje Festivala zakazano je za 12.30, uz nastup folklornih grupa iz više parohija. U 18.00 časova je večernje bogosluženje, a zatim će se nastaviti program.

Za nedelju je planirano najpre održavanje liturgije (10.00), a od 11.30 časova nastavak folklornih igara i narodno veselje. Dodela trofeja i drugih priznanja učesnicima održaće se u nedelju od 15 časova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here