A. Nihil
Istorijski dragulj: Golubačka tvrđava

Sajmovi turizma su mnogo više od mesta okupljanja. Za sve turističke radnike, to su mesta ocenjivanja, vrednovanja, ali i osluškivanja potreba i navika turista kao i pokazatelj svima kako treba dalje raditi. Za turiste su sajmovi i mesto izbora prave destinacije i ne propuštaju ih, najviše zbog popusta koje agencije tamo nude. Ovu godinu TOS je otvorila nastupom na čak tri takva međunarodna skupa u Utrehtu, Štutgartu i Madridu.

– Promotivne aktivnosti imale su za cilj podizanje svesti o brendu Srbije kao turističke destinacije, promociju ukupne turističke ponude i kreiranje turističke pažnje. Na štandu TOS-a predstavili smo turističku ponudu, od kulturno-istorijskih spomenika, kratkih odmora u gradovima, brojnih manifestacija, bogate ponude Dunava uključujući i Dunavsku biciklističku rutu, preko aktivnog odmora u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom, kampingom i karavaningom, do gastronomije.

Slivene u jednu sadržajnu ponudu predstavili smo kontraste, i novo i tradicionalno, i egzotično i umereno, i mirno i adrenalinsko – navode iz TOS-a, gde za ovu godinu planiraju učestvovanje na 10 međunarodnih sajmova, ali i dovođenje više od 100 inostranih novinara, TV ekipa i influensera i 50 organizatora putovanja. Nastavljaju i aktivnu kampanju namenjenu domaćim turistima, pa će više od 20 destinacija obići u društvu domaćih novinara i influensera.

– U skladu s trendovima u marketingu, veliki deo aktivnosti realizovaćemo kroz onlajn kanale komunikacije jer se više od 70 odsto turista na taj način informiše i donosi odluku da poseti Srbiju. Nećemo zapostaviti ni tradicionalne kanale oglašavanja, tako da će naše kampanje kreirane pod vizuelnim identitetom, brendom i sloganom Doživi Srbiju! biti promovisane i emitovane kroz domaće i inostrane medije – najavljuju u TOS i podsećaju da se u prethodnoj godini o Srbiji moglo čuti na Bi-Bi-Siju i Diskaveriju, ali i na svim našim kanalima s nacionalnom frekvencijom, na kojima trenutno traje zimska kampanja.

Dođite na sajam

– Iskoristili bismo priliku da sve čitaoce “Vesti” pozovemo na Međunarodni sajam turizma u Beogradu, koji se u periodu od 23. do 26. februara 2023. održava na Beogradskom sajmu. Doživite Srbiju! Čekamo vas u Hali 4 – pozivaju iz TOS-a.

Sutra – U Srbiji gostiju više nego pre pandemije (4): Kreativni sadržaji mamac za goste

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here