EPA-EFE

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je na društvenoj mreži Tviter objavila da je test samoprocene danas pokrenut i da se nalazi automatski šalju na radne liste lekarima u COVID-19 ambulantama koje rade 24 sata.

“Portal eZdravlje Vam, između ostalog, omogućava da popunite samoprocenu, na infekciju virusom COVID-19 na osnovu koje ćete dobiti smernice o daljem postupanju, i direktnu elektronsku komunikaciju sa Respiratornim ambulantama iz sistema nadzora, gde ćete moći postavljati pitanja koja Vas interesuju u vezi sa ovim virusom”, navodi se na sajtu.

Da bi se pristupilo funkcijama portala potrebna je prijava i registracija koju je moguće obaviti na tri načina.

Jedan je prijava preko podataka sa kartice zdravstvenog osiguranja koji omogućava pristup ograničenim funkcijama portala eZdravlje, koje se tiču samo COVID-19 samoprocene i komunikacije sa Respiratornim ambulantama.

Drugi je registracija naloga i prijava preko portala eZdravlje – odabirom opcije „Otvori nalog“ kreirajte profil i prijavite se sa svojim podacima, koja omogućava pristup svim funkcijama portala

Treći je prijava preko eID.gov.rs , jedinstvenog državnog sistema za autentikaciju građana u svim sistemima eUprave, gde drugi i treći stepen autentikacije omogućavaju pristup svim funkcijama portala.

Dodaje se i da se u algoritmu postupanja sa osobom kod koje je postavljena sumnja na infekciju virusom, definišu obaveze lekara Doma zdravlja u sistemu nadzora nad COVID-19, gde svaki Dom zdravlja treba da omogući direktnu komunikaciju osobe sa sumnjom na COVID-19 sa lekarom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here