Tanjug

U poslednjih 24 sata od koronavirusa preminulo je 11 osoba, dok je 357 novozaraženih.

Na respiratorima je 118 ljudi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sutra biti donete konačne mere zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Vanredna situacija do sada je proglašena u više od 20 opština i gradova i podrazumeva preduzimanje posebnih mera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Epidemiolog Darija Kisić Tepavčević rekla je da imamo regione gde je situacija nesigurna, kao u Beogradu, Sjenici, Tutinu, Novom Pazaru i Užicu, ali da imamo delove zemlje gde beležimo poboljšanja, kao u Kragujevcu.

Zbog sve lošije epidemiološke situacije u zemlji, a alarmantne u Beogradu uvodene su nove mere: zabrana okupljanja više od pet ljudi i policijski čas za vikend.

Konačna odluka o eventualnom uvođenju policijskog časa doneće Krizni štab u četvrtak.

Ivana Milošević, zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, rekla je za RTS da su u poslednja 24 časa u bolnice širom Beograda primljena 144 bolesnika.

Doktorka Milošević je navela da je tokom poslednja 24 sata pregledano 320 bolesnika, oko 100 u toku noći.

4 COMMENTS

  1. Laz. Brutalna laz. Zaista se nadam da onaj ko, eto, odobrava komentare, zeli bar trunku istine u moru laznih vesti i da ce objaviti moje komentare. Moja dugogodisnja koleginica i prijateljica je radila do pocetka marta u Zemunskoj a od polovine marta u dr Misovic bolnici, koja je sad i tzv covid bolnica. Svi… ali da ponovim, SVI kojima je korona virus nadjen bar u tragovima u krvi a umrli su od bilo koje druge bolesti, npr ishemije srca( dugogodisnja amneza) ili respiratornih problema npr teskih oblika astme( takodje visegodisnja amneza), cak i kancera, mozdane kapi, itd itd, svi se oni proglasavaju mrtvima od NCov19 tipa virusa tj korone!! To znaju mnogi lekari, doktori, strucnjaci medicine ali i svih praksa i specijalizacija, ali mnogi cute, ne zele da izgube posao ili da zavrse u zatvoru tj oboje! Uzas!! Takodje ne govore da su gotovo SVI zarazeni tzv koronom ali da ne ispiljavaju svi simptome, te da se mnogi, kao i kod svih virusnih oboljenja, spontano izlece, mnogi i nesvesni da ga imaju i da su ga imali ikad! To nece da kazu jer bi s jedne strane kod vec nekih(da ne kazem mnogih) naplasenih izazvali jos veci strah a kod drugih(eto, takodje mnogih) izazvali revolt! Nisu svesni da ima dosta nas koji znamo, cinjenicno znamo sta se desava, vec par meseci. Inace, to su i zvanicno zapadni naucnici priznali, na tlu EVrope, Korona je od kraja Novembra tj pocetka Decembra, pa zato i imamo najveci broj obolelih od tzv prehlade u Decembru, Januaru i Februaru… Tek u Martu je najjava panika dignuta, tad je Covid19 glavna atrakcija postao, do tad skrivan nekoliko meseci od ociju javnosti. Elem, ko se nije zarazio u Decembru, taj jeste bio bolesnim u Januaru. Ko nije ni u Januaru, jeste u Februaru… U Martu se zahuktalo i pomesalo sa mnogim drugim oboljenjima, bas kao i pre toga… I sad neko misli da je nemamo SVI?? Mozda, ali ako ste doslovno ziveli pod staklenim, hermeticki zatvorenim zvonom i/ili ziveli van ove planete… Tad ok, mozda je niste ni imali ili je nemate… Vakcina??? O tome sta ZVANICNO sadrzi vakccina, i da li stiti ili ce (ne)stititi od tzv korone, drugi put, ako moderator/i budu dobre volje…
    Hvala, znam da mnogi nece prihvatiti ili razumeti, ali to je ok, nikad sve i nije bilo za svakog… Pozdrav za sad od mene i naseg tima.
    P.S apolitican sam POTPUNO.

  2. dr Zoran Nedeljković : slažem se sa vama potpuno, kada malo bolje razmislim, kod mene u odeljenju( 70%) a i u celoj školi je bilo zaražen veliki broj dece. I moja “lična” deca su imala temperaturu, kašalj, bol u plućima i teško su disala. Doktorka ih je pratila i nije im dala da idu u školu dve nedelje, dok se ne oporave, potpuno ispravna odluka. Verujem da je ovo sve kod nas počelo mnogo ranije, zato deca i nisu oboljevala u velikom broju.

  3. Čudni su mi ovi Komentari od tz. Dr. Nedeljković (iz Boston?) i Dr. Nestorovića.
    Tačno je da nisu svi umrli od Covid-19 ali da oni nevide opasnost i nesugeriraju
    bilo kakvu zaštitu.
    Motto: Prirodna selekcija, samo otporni će preživeti!
    Dali je to nova lekarska etika?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here