Tanjug

U proteklih 24 sata testirano je 6.996 osoba, a 75 je bilo pozitivno na koronavirus.

Prema podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, jedna osoba je preminula u toku poslednjih 24 sata. Od posledica infekcije Covid-19 do sada preminulo je 710 zaraženih.

Hospitalizovan je 641 oboleli, a na respiratorima se nalazi 40 pacijenata.

Ukupno je testirano 920.852 građana. Od početka epidemije je registrovano ukupno 31.282 zaraženih.

Epidemiološka situacija u Srbiji je sve povoljnija, ali bez obzira na ublažavanje mera, svi moramo da budemo strpljivi i da pokažemo odgovornost, ističu epidemiolozi.

Svaki izlazak iz kuće i dalje je potencijalni rizik od inficiranja virusom, pa se treba ponašati u skladu sa tim – primenjivati preventivne mere zaštite.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da su podaci o koronavirusu dobri i da ukazuju na poboljšanje situacije, ali je upozorio da je virus i dalje sa nama i da bi trebalo shvatiti da će ostati još dugo.

Ocenio je da je teško da ćemo uopšte stići do nule, kada je reč o broju novozaraženih, i do prekida prvog talasa.

Doktor Kon smatra da će biti povećanja brojeva posle određeng popuštanja mera, ali naglašava da ni u kom slučaju nije dozvoljen rad noćnih klubova, već je samo produženo radno vreme trgovinskim radnjama i kafićima i restoranima koji imaju bašte.

– Treba da shvatimo da ovo nije šala i ne sme biti opuštanja. Niko nikome neće oprostiti onakvo punjenje bolnica kakvo se desilo – rekao je Kon.

1 COMMENT

  1. desilo se kad si otisao na odmor usred krize. i sam si preuzeo odgvornost. a ta odgovrnost mora biti jasna i nedvosmislena, a ne prohujalo sa vihorom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here