Tanjug

U Srbiji je u poslednja 24 sata testirano 9.910 ljudi, od čega je na koronavirus bilo pozitivno 392 osobe. To je ujedno i najveći broj testiranih ljudi u jednom danu.

Preminulo je 10 ljudi, a na respiratorima je 184 pacijenta.

U Srbiji je do sada testirano 534.488 osoba, a ukupan broj zaraženih je 20.109.

Ministar zdravlja Zlatbor Lončar rekao je da imamo najveći problem u Beogradu i Novom Sadu i da ćemo u narednih nekoliko dana imati rast zaraženih zbog protesta.

On je rekao da je 649 zdravstvenih radnika pozitivno na Covid-19.

O obdukcijama kovid pozitivnih pacijenata istakao je da odgovorno tvrdi da SZO je preporučila da se ne rade. Da su se radile, bile bi na sudskoj medicini, rekao je on, dodavši da kod sebe ima dokumente sa tvrdnjama iz nadležnih insituta da nisu rađene.

– Stalno se postavlja pitane da li je neko umro od korone. Da bi se utvrdilo da li je neko umro od bilo koje bolesti, jeste obuducija. SZO je rekla da se ne radi obudkcija – rekao je Lončar.

Da neko kaže da je neko umro od korone dobio bi Nobelovu nagradu sutra, rekao je.

Dr Darija Kisić Tepavčević rekla je da će se videti efekti mera da ćemo videti prema smanjivanju brojeva, ali da se i dalje očekuje silazni trend uz visoke brojeve. Izvesno je da ćemo videti efekte mera, dodala je.

– Za sve nas jedini prihvatljiv i željeni efekat je da ovu bolest ne registrujemo u našoj populaciji – navela je Kisić Tepavčević.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here