Zvezda umesto dva igra još jedan meč na pripremama u Beleku.

Trener “crveno-belih” Dejan Stanković je procenio da bi dve utakmice dan za danom bile rizik jer su posle napornih treninga i prethodnih mečeva neki igrači i blago povređeni, a umor je stigao sve. Zato u četvrtak neće biti susreta s Aktobeom, koji je prošle sezone kao poslednjeplasirani ispao iz glavne lige Kazahstana.

Posle mečeva s poljskom Arkom (3:2), Vardarom (0:0), Ludogorecom (1:0) i Celjem (1:1) Zvezda u sredu, u 16 časova po našem, igra s Dunajskom Stredom, slovačkim vicešampionom (najbolji plasman kluba osnovanog 1904, računajući i čehoslovački fudbal), koji je jesenji deo šampionata završio na deobi drugog mesta sa Žilinom, s deset bodova manje od vodećeg prvaka Slovana iz Bratislave.

Elder na treningu Dunajske Strede u Turskoj

Tim ima novog trenera. To je nekadašnji portugalski half Elder (48), reprezentativac između 1992. i 2001, bivši igrač Benfike, La Korunje i Pari Sen Žermena. U minulom prelaznom roku stigao je odbrambeni fudbaler Dušan Lalatović (21), Novosađanin koji je kratko nosio i dres niškog Radničkog.

Dunajska Streda je istoimeni slovački grad u rukavcu Dunava blizu granice s Mađarskom, a i stanovništvo mu je većinski mađarsko. U prevodu, nije teško zaključiti, ime znači Dunavska Sreda. Još u XIII veku tu se trgovalo – sredom.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here