U Tominoj Bajčetini zabranjeno slikanje!

0

Fotomontaža Vestionline/Foto: Beta i jna-sfrj.forum-aktiv.com
Nema slikanja predsednikovog malog raja u šumadijskoj zabiti
 

Znak kojim se zabranjuje fotografisanje postavila je opština Knić po nalogu SUP-a, i to je samo deo bezbednosnih mera u poslednje dve godine u Bajčetini u kojoj Nikolić često boravi i gde ima kuću sa imanjem i okućnicom.

Bajčetina, inače zabit, dosad je bila jedino interesantna lovcima i planinarima, jer je na obroncima Gledićkih planina. Zbog obezbeđenja predsednika, policija je iznajmila objekat koji je uglavnom koristio lovcima, da bi pripadnici MUP-a koji rade u obezbeđenju tu boravili.

Kako pričaju lovci, jasno su utvrđene zone u kojima mogu da se kreću i love divljač, a putnici namernici, najčešće planinari, koji se nađu u blizini Nikolićeve kuće, bivaju legitimisani. Kako je za Blic ispričao drvoseča iz susednog sela, nedavno na brdu iza predsednikove kuće prepao ga je maskirani čovek.

– Vezao sam balvan i gledao kako da ga izvučem i tad sam video čoveka obučenog u crno, čije je lice bilo namazano crnom bojom. Ćutao je i gledao. Ništa nije rekao. Ja sam se brže-bolje pokupio i otišao odakle sam došao. Prepao sam se. Posle sam saznao da je to, kažu, pripadnik Kobri, koje čuvaju predsednika – kaže drvoseča.

Prvi koraci obezbeđenja, pre dve godine, koje je preduzela policija i naredila opštini Knić, izdati su lokalnom preduzeću za puteve da iskrči sve žbunje koje vodi od Kragujevca vijugavim putem, dužim od 15 km, pa je sad čist prostor u širini od dva metra.

Bajčetina nema prodavnicu, a poslednjih 20 godina ni školu, i u njoj živi tek desetak stanovnika. Ali, sad je dobila rasvetu, asfaltiran put… Otkako je Nikolić predsednik, kažu Bajčetinci, put koji vodi do njega redovno se čisti pa zimi više nije zavejano. Nekada kad neko umre nisu mogli da ga sahrane ni po nedelju dana, a sada je put uvek čist i sneg se sklanja po potrebi i više puta dnevno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here