Tanjug/AP
Turski vojnici

U turskim vazdušnim napadima u Iraku, usmerenim na pripadnike zabranjene kurdske pobunjeničke grupe, poginula su najmanje četvorica boraca pripadnika manjinskih Jazidija, koji su u savezu sa pobunjenicima, izjavio je danas zvaničnik iračke vojske.

U napadu koji se dogodio juče, pogođen je vojni kamion u severnom gradu Sindžar u provinciji Nineveh, rekao je vojni zvaničnik, koji je tražio da ne bude imenovan, preneo je AP.

Kamion je prevozio pripadnike iracke milicije Jazida poznate pod nazivom Jedinice otpora Šingala, povezane sa Kurdistanskom radničkom partijom (PKK), koja je zabranjena u Turskoj.

Kurdske televizijske stanice na severu Iraka javile su da je komandant Jazida Zardašt Shingali među poginulima i da je u tom napadu ranjeno još pet boraca.

Istovremeno, u eksploziji automobila bombe, ranjena su najmanje četiri iracka vojnika na autoputu koji vodi do graničnog prelaza sa Saudijskom Arabijom, navodi se u saopštenju iračke zajedničke komande.

Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali se sumnja se da su ga izveli ostaci ekstremističke grupe Islamska država.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here