Povodom smrti fudbalskog stručnjaka Radomira Antića ispred Gradske kuće u Užicu postavljena je knjiga žalosti u koju se sugrađani mogu upisati sve do petka od 7.30 do 16.00 sati, saopšteno je iz Gradske kuće.

– Dragi selektore hvala ti na sportskim uspesima kojima si širio slavu svog Užica, ali posebno na ljubavi koju si pružio svom Užicu. Slava ti – napisao je u knjizi žalosti užički gradonačelnik Tihomir Petković.

U saopštenju Grada stoji da je “Radomira Antića sudbina predodredila da bude uvek i u svemu najveći, a gde god da se nalazio nikada nije zaboravio Užice”.

– Zato smo sigurni da, dok Ðetinja kroz vekove bude šumila ovom kotlinom pamtiće se njegovo ime, reči i dela. Bio je veliki fudbaler, bio je najbolji trener koga je ovaj prostor zapamtio, najveći humanista, omiljeni prijatelj, komšija, poznanik. Gde god se nalazio na kugli zemaljskoj nikada nije zaboravio svoje Užice, svoju Slobodu i svoje Užičane i upravo to je doprinelo nepodeljenoj ljubavi i emociji koju su ljudi imali prema njemu, ali i on prema njima. Zato danas Radomira žali i Užice i Gradska kafana i njegova Sloboda i Ðetinja i Zlatibor, ali i Evropa i svet – dodaje se u saopštenju.

Radomir Antić prve fudbalske korake načinio je u užičkoj „Slobodi“. Jedini je trener koji je trenirao Real Madrid, Atletiko Madrid i Barselonu.

Takođe je jedan od dvojice trenera koji je sedeo na klupi Barselone i Reala. Bio je selektor reprezentacije Srbije od 2008. do 2010. godine. Radomir Antić preminuo je sinoć u Madridu u 72. godini.

1 KOMENTAR

  1. Primite moje iskreno saučešće bio je dobar covek nisam sportista da bi to komentarisala ali bio sam njegov desetar u vojsci sve iskreno žaljenje njegovoj porodici tvoj kabplarljuba carapan

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime