Youtube/djsladjan

Županijska organizacija SDP-a Varaždinske županije saopštila je da je sa zgrade Veća srpske nacionalne manjine u Varaždinu ponovno skinuta srpska zastava, i oštro osudila taj čin mržnje.

Kako je Hini potvrdila portparolka Policijske uprave varaždinske Marina Kolarić, od petka popodne do subote oko 10 sati, kada je primljena prijava, sa zgrade u centru Varaždina skinuta je zastava jedne nacionalne manjine, dok su druge zastave ostavljene, a kriminalističko istraživanje se nastavlja.

O incidentu se izjasnila i saborska zastupnica i predsednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora koja je oštro osudila taj ponovljeni vandalizam u Varaždinu, gradu koji bi, kako kaže, trebalo da bude grad tolerancije, kulture i mirnog suživota svih građana, uključujući i nacionalne manjine.

S obzirom da nije reč o prvom takvom incidentu, jer je srpska zastava sa iste zgrade otuđena i u novembru prošle godine, Antolić Vupora je istakla kako time neko delu građana šalje poruku da u Varaždinu nisu dobrodošli.

Uverena sam da se ovakve stvari ne bi događale da našu decu od malih nogu kroz građansko vaspitanje učimo toleranciji, ali ovaj primer, nažalost, govori da je društvo u tom pogledu zakazalo, poručila je Antolić Vupora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here