Youtube/Vrtic Nas
Foto: Ilustracija

Dvogodišnja devojčica iz Rače Kragujevačke otrovala se u vrtiću u tom mestu pošto je popila sredstvo za dezinfekciju “asepsol”, koji je bio u flašici sa etiketom vode.

Jezivi slučaj, u kom dete nije pretrpelo teže posledice samo zahvaljujući tome što je na vreme stiglo do lekara, dogodio se u vrtiću “Naša radost” u Rači Kragujevačkoj. Misleći da je u flašici na stolu voda, vaspitačica je detetu dala flašicu da pije.

Međutim, umesto vode, u flašici je bilo sredstvo za dezinfekciju “asepsol”, koji u sebi sadrži otrovnu supstancu benzalkonijum-hlorid, koja može biti i fatalna ako se popije u većim količinama. Nedugo pošto je popilo malo tečnosti, dete je počelo da povraća.

Ne znajući šta se događa sa detetom, iz vrtića su pozvali majku da dođe po nju. Majka je dete odmah odvela u Dom zdravlja u Rači, a odatle je dete transportovano u bolnicu u Kragujevcu.

Direktorka: Pokrenut disciplinski postupak

Ljubina Jevtić, direktorka Predškolske ustanove “Naša radost” iz Rače, kaže za “Blic” da je pokrenut disciplinski postupak i da su svi nadležni organi upoznati sa slučajem.

– Odgovornost zaposlenih će se utvrditi kroz istragu i oni će snositi određene posledice u skladu sa zakonom – kaže Jevtićeva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here