pixabay.com

Naši ljudi koji rade širom Evrope imaju razne hobije, a među najbrojnijima su oni kojima je u rukama često ribolovački štap. Strast za ribolovom ih vodi na razne destinacije, a vrlo često i u zavičaj. Tako je ovih dana Mokranjac Milivoje Danilović, koji živi i radi u Frankfurtu oprobao sreću na Dunavu u Đerdapskoj klisuri i upecao prilično veliku mrenu.

– Nisam se ni nadao da će mrena da radi u ovo doba godine, a uspeo sam da je upecam na udicu veličine broj 8 sa više crvića. Izmerio sam je i bila je duga 62 centimetra i teška oko 2,5 kilograma – pohvalio se našem dopisniku Danilović koji je na odmoru u domovini.

Dolijala grabljivica: Dušan Đokić ulovio štuku

Skroz na drugom kraju Evrope, tačnije u Švajcarskoj, Dušan Đokić rodom iz Cerova kod Kruševca, upecao je grabljivicu štuku.

– Pecao sam na jezeru Vagovajer u opštini Vigoltingen u kantonu Turgau. Za nepunih sat vremena se zakačila solidna štuka. Inače upecao sam je na živu ribicu, keder. Štuka je bila duga 65 centimetara i oko 1,8 kilograma teška – kaže za “Vesti” Đokić koji živi i radi u Vajnfeldenu u Švajcarskoj.

Milivoje Danilović se nije nadao mreni