Privatna arhiva
Nikolas Hunselars (gornji red u trenerci) sa decacima FK Bonirig

Ovog vikenda, FK Beograd iz Sidneja pripremio je reviju fudbala pred početak sezone. Kroz dva dana takmičenja biće odigrani turnir za igrače preko 35 godina starosti i revijalna “All Star” utakmica.

Pripreme za sezonu 2021. tek su počele u sidnejskim amaterskim klubovima, ali Beograd već sada želi da na lep način uvede poklonike “bubamare” u novu sezonu. Predsednik sidnejskog kluba Voja Ilić najavio nam je šta će se dešavati u subotu i nedelju, 30. i 31. januara.

– FK Beograd počinje novu sezonu sa prvim ikada Beograd kupom, koji će se ovog vikenda održati na našem terenu u Čizom Parku (Chisholm Park), na adresi St John’s Rd, Canley Heights. Reč je o turniru za igrače preko 35 godina, na kojem će učestvovati mnogo odličnih timova. Ove godine, kup će biti poseban jer će se odigrati i “All Stars” utakmica u sećanje na Nikolasa Hunselarsa, 18-godišnjaka iz naše zajednice, koji je tragično stradao krajem 2020. – kaže Ilić.

Nikolas je imao duboke veze u srpskoj zajednici. Pre svega, majka mu je Srpkinja, a bio je aktivan fudbaler, trener i sudija, te je proteklih godina vodio mečeve na juniorskom Avala kupu.

Revijalna “All stars” utakmica na programu je u nedelju, a kako kažu organizatori, biće odigrana između najboljih srpskih fudbalera od 15 do 18 godina koji igraju širom NSW, protiv drugova i saigrača pokojnog Nikolasa. Biće to dirljiv događaj vredan pažnje i svake pohvale.

Povratak u stara vremena

Lista učesnika turnira za igrače preko 35 godina, popunjena je još krajem decembra. Na Beograd kupu učestvovaće deset ekipa, a takmičenje počinje u subotu u 11 časova ujutro. Igraće se tokom vikenda, a “najezda“ timova za turnir u malom fudbalu je razumljiva i predstavlja svojevrstan povratak u stara vremena, kada su se ovakvi turniri organizovali gotovo na mesečnoj bazi.

Očigledno da je naša zajednica željna svesrpskih turnira, pogotovo u godini kada nije održan ni seniorski Avala kup, ni Karađorđev kup, čiji domaćin je trebalo da bude upravo Beograd.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here