Tanjug

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika Kfora i srpskog naroda ima mnogo povređenih sa obe strane, javlja izveštač Tanjuga.

Jedan Srbin je dobio prostrelnu ranu iz “kalašnjikova”, a među povređenima je i izveštač Tanjuga kojem je šok bomba pala pod noge.

Povređeni su smešteni u Domu zdravlja u Zvečanu, a oni sa težim povredama prevezeni su u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

U Leposaviću i Zubinom Potoku su se građani razišli i tamo je mirno.

Do sukoba je došlo kada su pripadnici Kfora nasilno počeli da razbijaju srpske demonstrante, koji su mirno sedeli ispred opštine Zvečan.

Nakon što između 200 i 300 Srba nije ispunilo ultimatum Kfora da se udalje od vozila kosovske policije, koja su bila okružena srpskim narodom, Kfor je silom krenuo na demonstrante, koristeći pendreke, šok bombe i suzavac.

2 COMMENTS

  1. Tači zvani zmija vratio se na ,Kosovo gle slučajnosti baš sad kako bi dostavio vojsci ,Kosova Mape vojnih bunkera sa poluteškim i teškim pješadiskim naoružanjem raznih kalibra Kalašnikova,Puškomitraljeza,Zolje, Minobacača pa sve do 120 mm rakete kratkog dometa i nekoličinu Strela za koje jeste zaplenjeno 1999 god po cjelom ,Kosovu u Vojnim Kasarnama SFRJ skladištima potpuno nove neupotrebljene koje su premještene i skrivene po cjelom ,Kosovu spremaju naoružanje civilnog stanovništva počela opšta mobilizacija po tržnim centrima prave se spiskovi muškaraca od 25 do 55 god javlju pouzdani izvori Srnae,Ovo izmiče kontroli u nacionalnoj TV na Kosovu pustaju se snimci borbe za slobodu takozvanih UČK boraca vodi se opšta propaganda dizanje morala civilnom stanovništvu,Pod hitno odmah zaustaviti Kurti ja ovo polako miriše na ,Ra….t i to jako prljav. Dok ,Beograd čuti i gleda kad krene posle če da kuka gdje su SAD, Kvinta,i ostali okupatori pitam ja sve vas gdje sprema se pokolj.

  2. Колико је разумем мој језик, овде је кфор одрадио посао. Претпостављам да је то по бриселском споразуму из 2013..
    Ако је тако, онда се сада види шта је наша држава потписала.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here