Čuveni Miroslav Ćiro Blažević bio je gost u hrvatskom “Podkast Inkubatoru” tom prilikom odgovorio da li bi vodio reprezentaciju Srbije.

– Da li je ikada bilo takvih ponuda? – glasilo je jedno od pitanja gledalaca.

– Nikad ozbiljnih. Nisam mogao da razmotrim takvu ponudu. Poštujem njihov sport, njih poštujem, izuzev onih divljaka… Teško, vrlo teško… Ne bi ni oni hteli mene – rekao je Blažević, a onda nastavio:

– Svojevremeno je Stambolić, koji je bio faca, silno hteo da dođem u Crvenu zvezdu. Ali Džajić i Cvetković su rekli: ‘Gde će Hrvat kod nas da bude trener?!’. I to je dobro. Ali mi smo malo širi, kod nas je Miljan Miljanić bio trener – rekao je Blažević.

Voditelj se nadovezao da su u Zvezdi kasnije to “progutali” jer je Robert Prosinečki kasnije bio trener crveno-belih, na šta je Ćiro odreagovao burno:

– Prosinečki je pola Srbin, pola Hrvat! Koga ti zaje**vaš sada? Ali, on je Hrvat kojeg ja volim i poštuje sve što je hrvatsko. Nemam primedbu na njega. Moja žena voli Sevilju i želi da vidi taj grad kako treba. On iz Zagreba ide sa njom u Sevilju da joj pokaže sve. To je odnos Prosinečkog i Ćira i njegove porodice – rekao je Blažević.

Srbija bi mogla da bude u grupi Evropskog prvenstva sa Hrvatskom, ukoliko eliminiše Škotsku.

– Oni imaju koncentrat talenta u ekipi gotovo kao i mi. Ali nisu vođeni kako treba. To otvoreno kažem. Šteta i žao mi je zbog toga.

Na kraju se dotakao i nedavno preminulih Radomira Antića i Ilije Petkovića.

– Šta reći o Antiću koji je bio trener Barselone, Atletika i Reala. To nikome nije sa ovog podneblja uspelo. Petković je imao konkretnog uspeha. O obojici se radi o trenerima od kalibra – zaključio je Blažević.

 

1 COMMENT

  1. Naravno da te nismo hteli bili mi divljaci ili ne!Trebali su ovi Zagrebački crno beli da te dovedu,uklopio bi se u njihovu istoriju!A što se tiče prosinečkog:JEDAN JE ROBERT PROSINEČKI,SVI OSTALI SU HRVATI!!!

  2. Interesantno kako kad je novac i prestiz u pitanju ovaj Hrvat nema nista protiv zaposljenja u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here