Foto: MN Press
Slavlje fudbalera Zvezde

Pomoćni trener Crvene zvezde Nebojša Milošević očekuje atraktivan, ali i izuzetno težak meč protiv Spartaka u Subotici, poučen iskustvom iz dosadašnjih okršaja sa Golubovima.

Zvezda gostuje Spartaku u trećem kolu Superlige Srbije u subotu od 18.55 časova.

– Prošle godine smo tamo na gostovanju uspeli da pobedimo 2:1 u veoma neizvesnoj utakmici, koja je bila ispunjena fudbalskim sadržajem i dešavanjima i gde smo gubili 1:0 i u poslednjih deset minuta uspeli dobijemo 2:1. Čak i utakmica koja je odigrana na našem stadionu u jesenjem delu u kojoj smo pobedili 3:2 bila je otvorena i interesantna i to je ono što ekipu Spartaka krasi poslednjih godina, imaju poletnu i ofanzivno orijentisanu ekipu, koja može svakom timu da napravi određeni problem – istakao je Milošević i dodao:

– Uvek su utakmice protiv Spartaka bile izuzetno atraktivne i lepe za oko, nema sumnje da će tako biti i ovog puta. Sa druge strane oni verovatno nisu zadovoljni sa bodovnim kontom u prva dva meča. Mi znamo naše ciljeve, svi igrači su zdravi, u dobroj atmosferi se pripremamo za utakmicu, danas na treningu ćemo odraditi sve ono što je neophodno i sa najvišim ciljevima i optimizmom krećemo na put ka Subotici.

Pomoćnik Dejana Stankovića jasan je po pitanju toga šta crveno-beli moraju da urade da bi trijumfovali.

– Spartak je zahtevan protivnik, nikada u Subotici nije bilo lako uzimati bodove, moramo maksimalno i da se potrošimo i da nametnemo svoj neki stil, željeni ritam igre prenesmo na teren i ostvarimo ono što smo zacrtali a to su tri boda. Uspeh u domaćem prvenstvu je preduslov kako bismo i naredne godine bili u evropskim utakmicama. Potpuno smo fokusiranu na tu utakmicu i maksimalno koncentrisani da realizuejmo postavljeni zadatak.

Zvezda u duel ulazi posle velike pobede nad Kairatom (5:0) i plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Nema ni razloga za samozadovoljstvom i uživanjem u nekim stvarima, mi još uvek nismo ostvarili naše ciljeve i ono što zaista želimo. To divno veče u sredu ovde je dodatni stimulans i pozitivna enrgija koju su mališani napravili na stadionu, kao i način na koji smo pobedili utakmicu je svakako stimulans i dodatni impuls za naredne mečeve. Apsolutno smo svi čvrsto na zemlji, sezona je tek počela, tek smo odigrali četiri takmičarska kola, možemo sigurno i hoćemo da budemo bolji u određenim segmentima igre – rekao je Milošević.

Srpski šampion ima četiri boda iz prve dve runde Superlige. Subotičani imaju jedan poen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here