Ubica iz Pariza se nedavno preobratio u islam

Vestionline, Tanjug
Tanjug/AP
Napad u Parizu

Administrativni radnik policijske stanice u Parizu koji je nožem ubio četvoro kolega pre nego što su ga policajci ubili, nedavno se preobratio u islam, prenela je francuska televizija BFM.

– Napadač star 45 godina ubio je tri policajca i administrativnu radnicu, nakon čega ga je vatrenim oružjem ubio policajac – saopštio je pariski tužilac.

On je rekao da je pretražen dom napadača i da tužioci za anti-terorizam procenjuju situaciju, preneo je Rojters.

Tužilac nije naveo šta je mogao biti eventalni motiv napadača.

Napadač je bio zaposlen u administarciji policijske uprave, a do napada je došlo posle svađe u dvorištu policijske stanice, rekli su policijski izvori za francuske medije.

Francuski policijski izvori, prenele su agencije, navode da je napadač izgubio kontrolu i počeo da ubada nožem policajce koji su se nalazili oko njega.

– Jedan od kolega ubio je osobu odgovornu za napad – rekao je šef lokalnog policijskog sindikata Loik Traver televiziji BFM.

Napad se dogodio kod policijske stanice u blizini katedrale Notr Dam, a na lice mesta su došli predsednik Emanuel Makron i premijer Edvard Filip.

Stanica metroa u blizini napadnute policijske stanice je zatvorena iz bezbednosnih razloga, a okolno područje je ograđeno.

1 KOMENTAR

  1. posle nekontrolisanog prijema “izbeglica“iz islamskih zemalja,takvi dogadjaji ce nazalost postati svakodnevica u zemljama zapada

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime