Ubica Tijane Jurić: Krivo je pivo!

0

– Bio sam pijan. Popio sam mnogo piva – bestidno se branio monstrum koji je devojčicu 26.jula 2014. oteo u Bajmoku, a potom brutalno ubio.

facebook.com
"Vadi" se na mnogo piva, a ranije je rekao da je popio mnogo rakije: Nema opravdanja za ono šta je učinio!
 

Đurić je ranije tvrdio da je pio rakiju. Zbog nove izjave sud je izdao dopunu naredbe da se utvrdi koliko je monstrum, kome preti 40 godina zatvora, bio pijan.

U međuvremenu istraga je prikupila preostale dokaze i veštačenja, čekaju se još samo veštaci Centra za sudsku psihijatriju u Novom Sadu. Oni bi trebali da izveštače pretrpljeni strah žrtve.
Ako ovaj nalaz ne stigne do 7. februara, kada ističe šest meseci od hapšenja ubice, više tužilaštvo u Subotici će podići optužnicu.

U istrazi su saslušani Tijanini prijatelji koji su je poslednji put videli u noći kada je oteta i ubijena pošto se od kuće bake i dede vratila na fudbalski turnir. Izjave su dali i devojčicini roditelji i osoba koja je pronašla njen telefon na putu za Zrenjanin.

Rađeno je veštačenje DNK tragova u kolima ubice, njegove odeće i drugih predmeta, kao i neuropsihijatrijsko veštačenje.

– Čekamo nalaze o pretrpljenom strahu, ali i optužnicu koja mora biti podignuta sa ili bez veštačenja, kaže Maja Atanasković, advokat porodice Jurić.

U višem sud u Subotici objašnjavaju da je Đurić tražio da bude prebačen u samicu.
– Đurić je u posebnom odeljenju Okružnog zatvora u Subotici i podneo je zahtev za samicu i izolaciju sa posebnim merama obezbeđenja. On u zatvoru i dalje ćuti. jednom mesečno posećuje ga majka, kaže Rajko Maravić sekretar Višeg suda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here