Foto: Tanjug/AP
Danil Medvedev

Rus Danil Medvedev poražen je u velikom finalu Australijan opena pošto je, i pored vođstva od 2:0 u setovima, dozvolio Rafaelu Nadalu da preokrene rezultat i osvoji 21. grend slem titule u karijeri.

Uz to, odnos publike prema Rusu bio je, najblaže rečeno, nepristojan, uz mnogo zvižduka i negodovanja u momentima kada je Medvedev postigao bitne poene.

Tako je Danil Medvedev je počeo konferenciju na veoma neobičan način, nije odgovarao na pitanja, već je ispričao jednu priču. Istakao je da je jedan mali dečak sanjao velike stvari, koje su ubijene od strane novinara, ali i navijača s kojima je imao sukobe u Australiji.

– Neću da objašnjavam tačno, ali danas, tokom meča, shvatio sam da ću ubuduće igrati tenis… Zapravo, to je sad malo i smešno. Pričao sam o novinarima, a ja stvarno volim da razgovaram s vama, mislim da to i sami vidite. Ali, to nije poenta. Pričao sam samo o nekim momentima kada je jedan dečak prestao da sanja, a danas je bio jedan takav trenutak. Neću vam reći zašto. Ali, reći ću vam da ću od sada igrati samo za sebe, moju porodicu, za ljude koji veruju u mene i, naravno, za sve Ruse, jer sam osetio mnogo podrške ovde.

– Ovako ću to da vam saopštim. Ako se desi da se organizuje neki turnir na tvrdoj podlozi u Moskvi, pre Rolan Garosa ili Vimbldona, ima da idem tamo čak i po cenu da propustim Vimbldon ili Roland Garos, ili neki drugi veliki turnir. Ovaj dečak je prestao da sanja. Ovaj dečak će igrati samo za sebe. I to je to. To je moja priča. Hvala vam što ste me saslušali, ljudi. Sada možete da me pitate o tenisu ili nečem drugom.

Kasnije je ispričao i detalj koji mu je posebno zasmetao, kada je publika galamila tokom njegovih servisa, a sve je to uticalo da Rus posle meča bude ovoliko izrevoltiran.

5 COMMENTS

  1. Ako Nadal vrati pokal i shvati da je dobijo igru na osnovu jednostranih navijaca, onda je pobedio tenis sport i sportski fernis.

  2. PA STA VI HOCETE?? COVIJEK POSTENO DOBIJO POKAL, A STO JE POLITIKA USLA U SPORT TO JE DRUGA STVAR. ZA SVE JE KRIV NJEGOVI TRENERI I OSOBLJE KOJE GA PRATI MOGLI SU UNAPRIJED ZNATI MOZE LI IGRATI ILI NE.NOVAK JE NAJMANJE KRIV ON NE UGOVARA NITI SE BAVI PAPIRIMA ON JE VRHUNSKI TENIS IGRAC.SVE DRUGO JE SUPLJA PRICA OD RUSOFILA I DRUGIH.

  3. Sigurno je sva to razočaralo Medvedeva. No ništa se drugačije ne bi proveo ni Novak da je zaigrao: zato je bilo zagonetno zašto je na svaki način nastojao igrati, premda je znao da takva atmosfera i njega tamo očekuje. Ovako je jadni Daniil ispaštao jer je stao na stranu Đokovića

  4. Neotuđivo, suvereno i neupitno je pravo publike na izbor. A očigledno da nije smetala ni Medvedevu dok je pobeđivao. Po meni, ponavlja se situacija sa Nadalom. “Povređen”, izgubi se na 6 meseci, bez mečeva i takmičenja i osvoji turnir???!!! Zaista čudno. Bar meni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here