“Ubili su Pantu, pobiće i nas”

0

Tragedija bez kraja: Milosav Dakić nad odrom sina Pante
 

– Znam ko su ta dvojica zločinaca. Jedan od njih je dolazio u Goraždevac. Oni trenutno nisu na Kosovu i Metohiji. Jedan od njih je u Nemačkoj – kazao je Dakić, a prenosi agencija Srna, na dan obeležavanja zločina koji je pre 11 godina potresao celu Srbiju.
 

Užasan zločin

Portparolka Euleksa je dodala da je ubistvo u Goraždevcu "užasan zločin nad nevinim žrtvama". Ona je apelovala na građane koji imaju bilo kakvu informaciju o slučaju da se jave tužiocima.

On dalje tvrdi da je podatke o počiniocima zločina, kada su ubijeni njegov sin i Ivan Jovović, a četvoro dece ranjeno iz automatskog oružja tokom kupanja na obližnjem improvizovanom kupalištu na reci Bistrici, dobio od pripadnika MUP-a Srbije.

– Posedujem tu informaciju i predao sam je Euleksu, ali se zločinci i dalje nalaze na slobodi jer navodno ne postoji dovoljno dokaza da su taj zločin počinila dvojica Albanaca iz susednog sela – rekao je Dakić.

On je kazao da ne želi da otkriva identitet zločinaca jer mu je, dodaje, dovoljno zagorčan život. Dakić navodi da od ubistva njegovog sina Pante nije izlazio iz dvorišta, izuzev u pratnji policije.
 

Nova istraga?

U Goraždevcu je sredu obeleženo 11 godina otkada su nepoznati napadači ubili dvoje i ranili još četvoro srpske dece koja su se kupala na Bistrici. Šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić zatražio je da istraga o tom zločinu bude ponovo otvorena. Počinioci, koji još nisu pronađeni, ubili su Panteliju Dakića (12) i Ivana Jovovića (19) i teško ranili još četvoro njihovih drugova: Bogdana Bukumirića (14), Marka Bogićevića (12), Dragana Srbljaka (13) i Đorđa Ugrenovića (20).

– Za mene ne postoji ni slava ni veselje. Neka se narod raduje, a moj život i život moje porodice je dovoljno crn da bih zagorčavao život bilo kom drugom – rekao je Dakić.

Otac je apelovao da mu svi ljude dobre volje pomognu da spasi sopstvenu glavu i porodicu. – Molim sve ljude da mi pomognu da se izvučem iz Goraždevca. Ovde mi je ugrožen život. Ovde je ugrožena moja porodica – kazao je on.

"Vesti" su uputile zahtev Euleksu s pitanjem da li su dobili bilo kakvu informaciju od Milosava Dakića, i da li je na osnovu tih informacija sprovedena istraga, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor. Dan ranije, portparolka Dragana Nikolić Solomon izjavila je da će Kancelarija Specijalnog tužilaštva Kosova (KSTK) ponovo otvoriti slučaj Goraždevac, u kome su ubijena dva srpska dečaka 2003. godine ako se pojave nove informacije. KSTK je zatvorio taj slučaj, dodaje ona, jer "istraga policije nije dovela ni do kakvih rezultata ili mogućih osumnjičenih".

– Bilo koja zvanično obustavljena istraga u svakom trenutku može biti ponovo otvorena ako se tužiocu stave na raspolaganje nove informacije koje bi potencijalno mogle da pokrenu istragu – navela je Nikolić Solomon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here