Ubistva novinara u Srbiji kao jedan slučaj

0

Slavko Ćuruvija
 

Novinarska udruženja UNS i NUNS održaće danas pomen novinaru Slavku Ćuruviji ubijenom pre 11 godina. UNS u saopštenju podseća da je prošlo 11 godina od ubistva vlasnika „Dnevnog telegrafa“ i „Evropljanina“ i da istraga, uprkos brojnim i javno datim obećanjima, za sve ovo vreme nije dala rezultate.

 

NUNS je pozvao sve kolege i građane da u nedelju dođu na pomen Ćuruviji, u Svetogorsku 35. Ovo novinarsko udruženje podsetilo je javnost da ubice i nalogodavci još nisu pronađeni i pozvalo državu da pronađe i procesuira odgovorne za ubistva Ćuruvije, Dade Vujasinović i Milana Pantića.

 

“U slučaju Ćuruvije, kojeg je Državna bezbednost pratila praktično do samog ubistva, nema sumnje da je reč o državnom zločinu dirigovanom sa samog vrha piramide vlasti“, naveo je u saopštenju NUNS.

 

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je za RTS da policija istražuje sve detalje o nerešenim ubistvima novinara Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.

 

“Bez obzira na to što sam ja, odnosno moja stranka, bio deo vlasti u onom periodu (pre oktobra 2000. godine), odgovaraće ko god da je počinio ili naložio ta ubistva“, kazao je Dačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here