Ubistvo Srbina misterija za policiju

0

Ubijeni David Ivković
 

Da podsetimo, Davida je u parku nasilnik napao s leđa i udario čekićem ili šrafcigerom. Mladić je okrvavljen pao i našli su ga prolaznici koji su pozvali Hitnu pomoć. Nesrećni David umro je narednog dana. Policija nije iznela detalje o osumnjičenom.

 

Od Ambasade ni ruža

Raša priča da je dva dana pre sahrane iz stana Ivkovića telefonom pozvao konzula Ninu Veličković.
– Ljubazno je razgovarala, pogodila je ta vest, pa je zamolila da izrazi saučešće porodici i to je odmah učinila. Međutim, revoltiralo nas je da niko iz Ambasade Srbije nije došao na sahranu, bar da položi jednu ružu – ogorčen je Raša.

Bol njegovih roditelja rođenih u Beogradu, Marice i Miroljuba, velika je, a stalno pristižu nova saznanja o zločinu u kom su pretrpeli gubitak za koji nema utehe. Dijasporski veteran i aktivista Raša Ilić u bliskom je kontaktu sa porodicom Ivković, da im bude pri ruci i u vezi sa Ambasadom Srbije. On za "Vesti" objašnjava da David nije pošao s majkom u prodavnicu kako se pretpostavljalo, već je sa drugom, Arapinom, krenuo u Interim da se raspitaju o mogućnostima zaposlenja i predaju dokumenta, a krenuli su prečicom koja vodi kroz park Ležion d’onor u Sen Deniju preko puta bolnice. Tamo je i školski centar, nosi isto ime i pohađaju ga samo oni kojima je neko u porodici bio u Legiji časti.

 

Francuzi ćute o ubistvu Srbina

Na pola puta Arapin se setio da je zaboravio papire i otrčao da ih uzme. David je ostao da ga sačeka. Kada se Arapin vratio, na istom mestu je video policiju i kola Hitne pomoći.

 

Poštovanje gradonačelnika

– Išao sam kod gradonačelnika Sen Denija Didije Pajara. Da je David bio problematičan, sigurno se čelnik Sen Denija ne bi toliko angažovao. Pošto je znao naše običaje, dao nam je za ručak opštinsku SPORTsku salu. Tu, inače, vežbaju folkloraši Prijateljstva. Uistinu, pun je razumevanja prema porodici i svima nama i hvala mu – kaže Raša Ilić.

Davidov drug Arapin je odmah priveden, jer je policija htela da proveri da li je reč o nameštaljci, ali je nakon saslušanja pušten.

– Poznajemo Davidovog oca. Nije član KUD-a Prijateljstvo iz Sen Denija, ali je stalno dolazio na naše manifestacije, na sve igranke. On je veliki prijatelj društva, veseljak. Dolazio je i David kod nas, družio se sa našom omladinom. Za sve njih je saznanje o tragediji bilo izuzetno bolno – govori predsednik KUD-a Prijateljstvo Dragan Milošević.

 

Uzorna porodica

– Pitaju ljudi otkud na objavljenoj fotografiji David pored ferarija i u majici sa amblemom Ferarija. Nisu Ivkovići imućni, njegov otac poseduje stari pežo 306. Nije ferari Davidov, to su zaista neozbiljne pretpostavke. Davidov otac je odličan radnik, od francuske države dobio je medalju za uzoran rad u vidu pežoa, sigurno je Davida vaspitao kako treba – zaključuje Raša.

Raša Ilić, potresen tragedijom mladog čoveka, pokušava da sazna što više detalja.

– Ništa loše nisam čuo o Davidu. Pitaju me otkud na sahrani 150 Arapa? Zato što je David rođen, rastao i školovao se u Sen Deniju, a tu su prvenstveno nastanjeni Arapi. Igrao je i fudbal u ekipi Sen Denija sa Arapima. Na sahrani su svi bili obučeni u crno, svi su plakali. Po njihovom muslimanskom običaju ostali su uz grob sve dok nije potpuno prekriven zemljom, pa bez reči još pola sata. Sve su to mladi ljudi, pogođeni tom strašnom tugom. Bilo je potresno videti ih. Davidova devojka je bila Marokanka. Na sahrani je stajala iza mene, ridala je, gušila se u plaču – priča Podgoričanin Raša.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here