Ublažite strije

0

 

Na žalost, njihovo potpuno uklanjanje nije moguće, ali zato postoje načini na koji može da se spreči njihovo nastajanje ili da ublaže ukoliko su se već pojavile na koži.

 

Laserska terapija

 

Najbolji rezultati laserskom terapijom postižu se kod mladih strija, u fazi nastanka. Kombinacijom ultrazvučnog pilinga, mikrostruja, biostimulativnog lasera, vakuuma i unošenja u dublje slojeve kože specijalno formulisanog preparata pomoću ultrazvuka povećava se reprodukcija kolagena i elastina u koži.

 

Posle serije od najmanje 10-15 tretmana poboljšava se tekstura, čvrstina i elastičnost kože, a rezultat su manje vidljive strije, skoro izjednačene sa bojom kože.

Magična aloja

 

Preparati posebno formulisani da pomognu borbu protiv strija sadrže kolagen, elastin i antioksidante. Preporučuje se i redovna upotreba ulja koje sadrži vitamin E, kao i gel s ekstraktom aloje. Ovi sastojci hidriraju, hrane, obnavljaju kožu i čine je elastičnijom.

Pre nanošenja preparat protrljajte dlanovima kako bi se zagrejao, zatim kružnim pokretima utrljajte u kožu, blago masirajući.

 

Štipkanje jača kožu

 

Štipkanje bokova, zadnjice i stomaka prilikom nanošenja preparata pokazalo se kao najdelotvornija metoda za jačanje kože i uklanjanje strija kod kuće. Kožu uhvatite između palca i kažiprsta, povucite je nagore, pa pustite. Delotvorna je i masaža blagim kružnim pokretima mekanom četkom ili rukavicom od frotira tokom tuširanja.

Najvažnija je preventiva

 

Prve strije su rozikaste boje, vremenom poprimaju belu boju, pa postaju uočljivije i podsećaju na ožiljke. U poslednjoj fazi strije je nemoguće ukloniti, zbog čega se preporučuje da s preventivom počnete na vreme.

Najrizičniji periodi za nastajanje strija su trudnoća i pubertet, jer se tada koža maksimalno rasteže, a nakon porođaja i naglo opušta. Takođe, suva koža je manje elastična od normalne ili masne, pa je podložnija nastanku strija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here