Uče od Srba

0

Indo Hagajami sa svojim učenicima

Prema želji Odbojkaške federacije Kraljevine Norveške da juniorska reprezentacija njihove zemlje obavi pripreme za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Budvi, u Gornji Milanovac je doputovala ekipa Sportske gimnazije iz Stavangera, među kojima je i sedam juniorskih reprezentativaca Norveške.

 

Ostali mladi odbojkaši najbolje juniorske selekcije Norveške će se nešto kasnije priključiće pripremama u Gornjem Milanovcu. Treninzi odbojkaša iz Norveške obavljaju se u novoizgrađenoj sportskoj hali "Breza", koja prema mišljenju Indoa Hagijamija, trenera Sportske gimnazije i selektora norveške odbojkaške juniorske reprezentacije, zadovoljava najviše evropske kriterijume.

– Opredelili smo se da pripreme za EP obavimo u Srbiji zato što smatramo je srpska odbojka u svetskom vrhu i da norveški odbojkaši ovde imaju šta i od koga da nauče.

 

Uslovi za obavljanje priprema u Gornjem Milanovcu su izvanredni i ne znam šta bi pre trebalo istaći – kvalitet dvorane "Breza", gostoprimstvo domaćina, stručnost i znanje odbojkaša koji nam pomažu u radu, ili kvalitet ekipa sa kojima svakodnevno igramo prijateljske susrete i od kojih učimo. Rečju, mislim da smo napravili pravi izbor i nadam se da će Gornji Milanovac i ubuduće biti mesto priprema norveških odbojkaša – istakao je Hagajami.

Odluka Odbojkaške federacije Kraljevine Norveške da njihovi reprezentativci obave pripreme u Gornjem Milanovcu, sportski radnici, ali i lokalna samouprava, doživeli su kao veliko priznanje i kao priliku da u potpunosti iskoriste mogućnosti novoizgradnjene velelepne sprotske hale.

– Činimo sve da gosti iz Norveške budu zadovoljni. Jer, ovo je jedinstvena prilika da kvalitetnom uslugom obezbedimo da nam sportisti iz Norveške, ali i iz drugih zemalja, budu stalni gosti – istakao je Momo Milošević, trener OK Takovo iz Gornjeg Milanovca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here