Učesnika nikad više!

0

Sve je spremno za 32. smotru Kulturno umetničkog stvaralaštva Srba u Austriji, koja će se održati 10. maja u Gmundenu, pod medijskim pokroviteljstvom "Vesti", najtiražnijeg dnevnog lista u dijaspori. U klubu "Knez Lazar" koji zajedno sa Savezom Srba Austrije organizuje smotru, zadovoljno trljaju ruke. Sudeći prema najavama ova tradicionalna manifestacija bi mogla biti rekordna po broju učesnika:
– Što pismenim odnosno zvaničnim putem, što usmenim prijavama, do sada imamo 24 kluba koja će učestovati na smotri. Od toga je 15 izvođačkih ansambla i 16 ansambla do 16 godina, u takmičarskom delu. Tu je i šest kulturno-umetničkih društava u revijalnom delu. Očekujemo oko 1.200 gostiju što je čak za 60 odsto više u odnosu na prethodne smotre. Deluje nestvarno ali nadam se da će biti zaista tako – zadovoljno nam prenosi Dragiša Vasiljević, u ime kluba domaćina "Knez Lazar", koji želi dobrodošlicu svim učesnicima.
Brojni članovi našeg udruženja nisu štedeli truda da sve pripreme kako i dolikuje ovom važnom događaju. Posebno su se potrudili da obezbede odgovarajući objekat kako bi svi učesnici imali najbolje uslove da pokažu svoje umeće. Kongresni centar Toskana, pripada krugu najboljih objekata ne samo u Gmundenu nego možda i u celoj Austriji. Poseduje sve tehničke uslove za organizaciju Smotre, a uz dovoljan broj mesta za sve učesnike tu je i veliki parking za automobile i autobuse. Toskana se nalazi odmah pri jezeru Traunze na adresi Toscanapark 6
.
 

Satnica
Prema zvaničnoj najavi domaćina, predviđeno je da se 10. maja od 11.00 do 11.45 časova provere i dopune prijavni listići učesnika. Od 12.00 do 12.30 će uslediti svečano otvaranje i pozdravni govori. Posle toga na red dolaze nastupi folklornih grupa srednjeg uzrasta koji traju do 14.30. Zatim će se na bini kongresnog centra Toskana predstaviti pevači u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Od 16.00 časova na red dolaze instrumentalni izvođači, prvo solisti a zatim grupe. Recitatori nastupaju od 17.45 do 18.30. Poslednji na bini će biti folklori, koji će imati vremena da pokažu svoje umeće do 20.30 časova. Potom je predviđeno proglašenje najboljih i dodela nagrada.

 

"Radičevići" brane tron
Prošle godine u ukupnom plasmanu najbolji je bio KUD "Branko Radičević" iz Beča. Oni su za samo bod bili bolji od KUD-a "Stevan Mokranjac" , takođe iz Beča.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here