EPA-EFE/PAOLO MAGNI

“Mali” klubovi su nezadovoljni odlukom “velikih” da se izdvoje, osnuju svoju Superligu i tako u potpunosti “privatizuju” najvažniju sporednu stvar na svetu.

Svoj protest izneo je i fudbaler Atalante i nemački reprezentativac Robin Gosens koji je izjavio da je fudbalu oduzet temelj na kome počiva 150 godina.

– To što autsajder može da pobedi je uvek bila osnova fudbala. Ako se osnuje Superliga u kojoj će Arsenal ili Totenhem biti zauvek, bez ikakvih sportskih zasluga, onda će fudbalu biti oduzet temelj. Svi moraju da budu svesni da će se fudbal menjati zauvek i da nikada više neće biti takav kakav je trenutno – izjavio je Gosens.

Najavio je da bi učestvovao u navijačkim protestima ispred stadiona ukoliko bi došlo do toga.

– Ljudi i dalje umiru širom sveta, i dalje nedostaje novca. Ovih 12 klubova osniva svoju ligu i dobijaju 100 ili 150 miliona dodatno zato što će završiti na poslednjem mestu. To morate etički da dovedete u pitanje. Tužna je stvar, na kraju dana, ne radi se samo o novcu, novcu, novcu…Rez bi bio toliko veliki da se nadam da će se navijači usprotiviti. Učestvovao bih u takvim protestima – podvukao je Gosens.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here