JUGpress
Sumorna sudbina ratnog veterana: Goran Stefanović

Goran Stefanović rođen je 1964. godine u okolini Leskovca i imao je tu sreću ili nesreću da ga nije mimoišao nijedan rat na ovim prostorima 90-ih godina prošlog veka.

Danas živi u nezavršenoj kući bez struje i vode, od socijalne pomoći koju dobija od Centra za socijalni rad u iznosu od 7.200 dinara tokom devet meseci. Zbog zdravstvenog stanja nije u mogućnosti da radi. Goran se doselio u selo Petrovac sa roditeljima tako što su menjali stan u Leskovcu za kuću u ovom selu. Dok su roditelji bili živi kako tako se živelo, ali nakon njihove smrti nastaju problemi. Pomaže mu rođak Miodrag Veličković onoliko koliko je u stanju i kaže da je najveći problem zaostali dug za struju.

„Sam dug nije veliki, ali kamata na dug se stalno uvećava. EPS je struju isključio pre nekih četiri godine zbog duga od 20-ak hiljada dinara. „Vodovod” ga je tužio 2019. godine i odmah su predali izvršitelju na naplatu, pa su ga tužili i 2020. i opet predali izvršitelju, a verovatno će se to ponoviti i za 2021. godinu. Međutim, i izvršitelji ga znaju, nemaju oni ni šta da mu oduzmu, ali se bojim da na kraju ne ostane i bez kuće… Voda mu je u međuvremenu procurila u šahtu, videćemo da li može da se to reši, zvao sam „Vodovod”… U „Crvenom krstu” su mi rekli da nije problem da dobije topli obrok koristeći usluge narodne kuhinje, ali on ne može svaki dan da putuje u Leskovac iz Petrovca… Razgovarao sam i sa ljudima u Centru za socijalni rad, propis je takav da on devet meseci dobija po 7.200 dinara, pa sledi tri meseca pauze. Direktor mi je rekao da postoji mogućnost da se on odrekne polovine placa i kuće koju ima (druga polovina se vodi na sestru) i da ga trajno smeste u Dom za odrasla i starija lica. Međutim, on nije pristao na to…”

Veličković kaže da bi velika pomoć bila ukoliko bi mogao nekako da se izmiri račun za struju.

„Realno, on struju troši na par sijalica. Sad je problem i što je zima, mrak rano padne, a Goran voli da čita knjige… Ukoliko ima nekog ko može da pomogne neka se javi, svaka pomoć je dobrodošla…”

1 COMMENT

  1. Ово није никаква новост за Српску војску. А они нам певају иде Србин радо у војнике.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here