Foto: Tanjug/AP
Vanja Udovičić

Na sednici Fonda za mlade talente, danas je usvojena konačna lista dobitnika stipendije po Konkursu za stipendiranje do 1.050 studenata završne godine osnovnih akademskih studija i do 500 studenata završne godine master akademskih studija sa visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2021/22. godinu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je rekao da je povećan broj i iznos stipendija i sa ponosom istakao da podrška našim najboljim studentima nikada nije bila veća.

– Ponosan sam što je u ovim izazovnim vremenima Vlada Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Fond za mlade talente pokazao koliko su mladi danas na prvom mestu, koliko ulažemo u jaču i blistaviju budućnost i koliko kroz ovakav vid podrške mladima dajemo vrlo značajan implus da se ulaganje u znanje itekako isplati – rekao je Udovičić posle sednice Fonda za mlade talente.

Naveo je da je od početka rada fonda u ovakvom sastavu iznos stipendija povećan sa 25.000 na 32.000 dinara što je, kaže, značajno uvećanje.

– Svaki student će da dobije po 32.000 dinara u 10 mesečnih rata, što znači da će svako od njih da dobije ukupno 320.000 dinara kao podršku, ali i kao vid nečega što je potvrdio kroz svoje znanje – rekao je Udovičić.

Ponovio je da Vlada Srbije na ovaj način itekako daje značajnu podršku mladima i dodao da je ovo samo jedan od takvih vidova pomoći.

– Želimo da damo podršku studentima da vode računa o sebi, svom znanju i budućnosti i da mogu da zasnivaju svoju budućnost na realnim okolnostima današnjice i ovakvim realnim podrškama koje Vlada Srbije izdvaja – kazao je Udovičić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here