Foto: Tanjug/AP
Vanja Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetili su danas Novi Pazar gde su iskoristili priliku da čestitaju zlatnu medalju Saidi Bukvić, koja je pre nekoliko dana na Svetskom prvenstvu u kik-boksu, četvrti put zaredom postala svetska šampionka.

Udovičić i Momirović su obišli i Sportsku halu u Novom Pazaru, a ministar omladine i sporta je tom prilikom poručio da taj grad, kada je reč o sportskoj infrastrukturi, danas izgleda kao moderan evropski grad.

Udovičić je kazao i da danas Novi Pazar može da se pohvali najmodernijom infrastrukturom i da pokaže najbolje kapacitete kako kroz trenažni proces, ali i sa vrhunskim rezultatima naših sportista.

– Svedoci smo kako je izgledala ova dvorana pre dve godine, a kako izgleda danas. Takođe, svedoci smo i koliko građana Novog Pazara i okoline koristi kapacitete sportske hale Pendik, kao i svih otvorenih terena i trim staza i drugih kapaciteta koje nudi kompleks Pendik – kazao je Udovičić.

Istakao je da je za Novi Pazar u sportskom smislu važna i atletska dvorana na Hadžetu, za koju je naveo da je gradski simbol koji je prepoznatljiv u svetskim atletskim okvirima.

Udovičić je izrazio zadovoljstvo što su završena tri dečija terena za decu Novog Pazara u Pribojskoj, Mitrovačkoj i Dositejevoj ulici i kazao da su na taj način omogućili i deci Novog Pazara da uđu u širu porodicu, a to je sportska porodica Srbije.

Ministar je naveo da u narednom periodu država hoće još više da unapredi sportsku infrastruturu i da obezbedi još bolje uslove za sportiste.

– Želimo da naši sportisti ostvaruju još bolje rezultate, kao što je napravila i Saida Bukvić koja je postavila nove standarde i rekorde jer, ne samo u kik boksu, biti osvajač zlatne medalje šest puta na svetskom prvenstvu i toliko godina ne izgubiti nijedan meč, dokaz je posvećenosti, želje za dokazivanjem, promocijom kako sebe i svoje porodice, tako i grada – kazao je Udovičić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here