Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas u Kraljevu radove na rekonstrukciji Atletskog stadiona, kao i fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Živan Maričić”, a posetio je i Košarkaški klub “Sloga”, kome je donirana sportska oprema.

Udovičić je naveo da će Kraljevčani imati priliku da uživaju u novim terenima, teretanama na otvorenom i dodao da će 411 osnovaca u naselju Žiča u septembru dobiti potpuno novi izgled fiskulturne sale.

– Omogućićemo deci i lokalnim klubovima da koristeći salu imaju bolje uslove za napredak u svom radu i zato će još jedna škola dobiti najmoderniju fiskulturnu salu, po svim standardima, pre svega bezbednosnim – rekao je Udovičić.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić istakao je da je Grad uložio sredstva za izgradnju temelja sale u iznosu od 3,6 miliona dinara, a da je Ministarstvo omladine i sporta obezbedilo čak 45 miliona dinara.

Podvukao je odličnu saradnju sa Ministarstvom i dodao da su se u protekle četiri godine realizovala tri značajna projekta, od izgradnje podtribinskog prostora u novoj Hali sportova do izgradnje dve teretane na otvorenom sa trim stazama.

Udovičić je naveo da je pre pet godina jedino Sremska Mitrovica mogla da bude domaćin nacionalnog prvenstva u atletici, a da sada već 10 gradova ima najmodernije stadione za atletiku.

– Kraljevo će moći da uđe u krug gradova u kojima će sportisti imati najbolje moguće uslove – istakao je ministar.

On je najavio i da će u narednih godinu dana svi tereni imati izliven tartan, biće obezbeđeni i novi sportski rekviziti i oprema i dodao da će sportsko- rekreativni centar Ibar dobiti novi izgled koji će omogućiti da, kako kaže, Kraljevo bude regionalni centar sporta.

U narednim godinama, očekuju se dodatni radovi, a Udovičić kaže da će do kraja 2025. godine Kraljevo imati i rekonstruisan gradski stadion, fudbalski stadion i zatvoreni bazen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here