Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović
Vanja Udovičić

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa predsednikom Međunarodne gimnastičke federacije Morinarijem Vatanabeom i čelnim ljudima Gimnastičkog saveza Srbije.

Kako je saopšteno, oni su tom prilikom razgovarali su o daljoj popularizaciji gimnastike na globalnom nivou i animiranju sve većeg broja dece i mladih da se bave gimnastičkim sportom.

Udovičić je čestitao Vatanabeu na skorašnjem reizboru na mestu predsednika Međunarodne gimnastičke federacije i poželeo mu još puno uspeha u daljem radu.

Vatanabe boravi u Srbiji kako bi doprineo većem razvoju i afirmaciji srpske gimnastike, kako bi se što više dece i mladih uključilo u gimnastički sport.

Dodaje se da su teme sastanka bile i unapređenje infrastrukture gimnastičog sporta u Srbiji, kao i dalje usavršavanje stručnog kadra Gimnastičkog saveza Srbije, kako bi se što pre uspostavili puni kapaciteti za razvoj ovog sporta.

Tokom sastanka, sagovornici su razmatrali posebne uslove treniranja i takmičenja sa kojima se sportisti širom sveta suočavaju u toku pandemije i koji su sve koraci preduzeti kako bi se sport neometano razvijao na globalnom nivou.

Usaglasili su se da se do najboljih rezultata i napretka u sportu dolazi samo kada se izazovi rešavaju ujedinjeno i integrisanim pristupom.

Udovičić istakao je da Vlada Republike Srbije sistemski ulaže u razvoj i popularizaciju sporta kako bi se stvarali sve bolji uslovi za bavljenje fizičkom aktivnošću, sa posebnim naglaskom na animiranje sve većeg broja dece da se bave sportom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here