Udovički loše spavala zvog Vučića

0

Ostala zamišljena zbog Vučićevog ekspozea: Kori Udovički 

 

– Vučićev  ekspoze juče me je ostavio jako zamišljenom i nisam baš lagodno spavala, jer su to veoma kratki rokovi, velike ambicije – rekla je Udovički.

 

Prema njenim rečima, sve što je Vučić izložio u ekspozeu može da se realizuje, ali je problem da se te mere održe trajno.

 

Neophodno je, kako je navela, napraviti sitem koji će obezbediti da se ono što sprovede jedna vlada ne zaboravi do izbora sledeće.

 

Udovički je upitana da prokomentariše prvu sednicu nove vlade, rekla i da je iznenađena da za 12 godina od kada je bila član vlade, nije mnogo urađeno na polju koordinacije, koja je veoma važna u radu vlade.

 

– Od pre 12 godina, kada sam bila u Vladi Srbije, do danas se nije mnogo popravilo u jačanju koordinacije među svim članovima vlade, ali ova vlada to mora da prevaziđe – rekla je ona.

 

Udovički, izjavila je, da će za nju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave biti uporište u ispunjenju zadatka jačanja te koordinacije, što joj je, kako je rekla i glavni cilj.

 

– Ima istine da u prošlosti ljudi nisu bili zainteresovani za rešavanje određenih problema, ali je činjenica da postoje i objektivi problemi zbog načina na koji se organizacija rada vlade razvijala u protekloj deceniji – rekla je Udovički.

 

Na pitanje kako mu je izgledala sednica koju je vodio novi premijer, Selaković je rekao da je kao ministar izabran i u ovoj vladi, video novi duh i promenu koja se ogleda u čvršćem timskom radu i u kome ministarstva neće biti feudi.

 

Selaković je izrazio uverenje da će nova vlada imati konstruktivne i tematske sednice, nakon kojih će svi biti jedinstveni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here