Udružili se SPS i DSS u Gornjem Milanovcu

0

Gornji Milanovac (Foto: Arhiva)

SPS je vladajuća stranka koja je u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Novom Srbijom (NS), a do nedavno i sa Ujedinjenim regionima Srbije (URS), a DSS je opozicija vlasti i nikada nije bila u koaliciji sa socijalistima.

 

Kako je na konferenciji za novinare rekao predsednik Opštinskog odbora SPS Jovica Carević cilj je da "pomažemo jedni drugima u interesu građana i stabilnosti lokalne vlasti".

 

Šef odborničke grupe i predsednik Opštinskog odbora DSS Dušan Đurović izjavio je da oni nisu u koaliciji već je reč o saradnji dve grupacije koje su, kako je naveo, jedine u proteklom periodu, "nešto pozitivno" uradile za Gornji Milanovac.

 

"Sve ostale stranke kada su vršile vlast nisu uradile ništa već su samo udomljavale svoje reciklirane kadrove koji sada ucenjju lokalnu vlast", rekao je Đurović.

 

On je istakao da DSS i dalje ostaje opozicija lokalnoj vlasti, ali ne i SPS, koja ima najviše odbornika i čiji kadrovi zauzimaju ključna mesta u opštini. SPS je nedavno raskinula koaliciju sa URS-om čiji su se odbornici učlanili u SNS. Od 49 odbornika u Skupštini opštine SPS i SNS sa NS imaju 34, što je apsolutna većina, dok DSS ima pet odborničkih mesta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here