EPA-EFE/IAN LANGSDON

Teško da je bilo ko u međuvremenu uspeo da zaboravi dešavanja sa meča Lige šampiona između PSŽ-a i Bašakšehira u Parizu. Prilikom jedne standardne sudijske intervencije, arbitri iz Rumunije napravili su pravi skandal zbog kojeg su svi igrači napustili teren i nisu želeli da završe meč, sve dok oni ne budu odstranjeni.

Naime, Sebastijan Koltesku je glavnom arbitru ovog duela Ovidiju Haceganu naglasio da žuti karton treba da dobije „crni tip“ sa klupe, što se nimalo nije svidelo Pjeru Vebu, na kojeg se ova opaska odnosila. Činilo se da Rumune nikada više nećemo gledati na evropskoj sceni, ali su Vebo i Koltesku uspeli da preko telefona izglade odnose, pošto je rumunski sudija objasnio fudbaleru značenje ove reči na matičnom jeziku.

Naravno, stvar u svoje ruke preuzela je i UEFA, koja je donela i konačnu presudu. Kako pišu rumunski mediji, Evropska kuća fudbala zaključila je da nema elemenata rasizma i da je sve bio nesporazum zbog nerazumevanja matičnog jezika arbitra. Procenjeno je da „ala negru“ što je sudija izgovorio u tom nezgodnom momentu, bila samo jedna od smernica Haceganu kako bi znao koga tačno da opomene. Nije bilo nikakve želje da se Pjer Vebo na bilo koji način uvredi.

Sve u svemu, Koltesku je prošao bez ikakve kazne, ali je ipak opomenut da je njegovo ponašanje bilo neprijatno prema akterima i da u narednim mečevima „bira“ reči koje će uputiti fudbalerima i arbitrima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here